Vlada odobrila povišice, Predragu Mitroviću još 30 odsto

U obrazloženju odluke navodi se da se je ona donijeta u skladu sa Zakonom o zaradama državnih službenika i namještenika
98 pregleda 0 komentar(a)
predrag mitrovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
predrag mitrovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.07.2011. 08:11h

Vlada Crne Gore juče je donijela odluku o uvećanju zarade državnim službenicima i namještenicima za obavljanje određenih djelatnosti, a obuhvaćeno je više radnih mjesta u Zavodu za meteorologiju, Upravi za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Agenciji za zaštitu životne sredine.

Povećane su i satnice za službenike u sudu i državnom tužilaštvu, pa će svaki sat prekovremenog rada biti uvećan za 40 odsto. Tu spadaju sudije, državni tužilac, njegov zamjenik, upisničar, vozač i daktilograf. Oni će biti dodatno plaćeni za obavljanje poslova “koji ne trpe odlaganje u sudu i državnom tužilaštvu”.

Vlada je odlučila da platu poveća direktoru Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, na čijem je čelu Predrag Mitrović, i to za 30 odsto.

Prema imovinskom kartonu Mitrovića, njegova mjesečna zarada po tom osnovu trenutno iznosi 870 eura, tako da će prilikom narednog obračuna njegov koverat biti deblji za oko 260 eura, pa će primati preko 1.100 eura mjesečno.

Odluka u skladu sa Zakonom o zaradama

Osim Mitroviću, Vlada je odobrila povećanje u istom iznosu i za inspektore Sektora za kontrolu, međunarodnu i unutrašnju saradnju Uprave za sprečavanje pranja novca, kao i zaposlenim u njihovom sektoru za prijem, obradu i analizu podataka pomoćniku direktora, samostalnim savjetnicima i službenicima u Odsjeku za analitičke poslove i Odsjeku za sumnjive transakcije.

Svaki sat prekovremenog rada biti uvećan za 40 odsto

U obrazloženju odluke navodi se da se je ona donijeta u skladu sa Zakonom o zaradama državnih službenika i namještenika i nakon “sagledavanja zakonodavnog okvira kojim se uređuju zarade i druga primanja zaposlenih u pravosudnim organima”.

Povećane su i satnice za službenike u sudu i državnom tužilaštvu, pa će svaki sat prekovremenog rada biti uvećan za 40 odsto.

Bonus video: