Bivši radnici "Lenke" razočarane: Policija zabranila šetnju

Ulica slobode kojom smo planirali miran protest simbolizuje svoj naziv. Imamo pravo da se krećemo tom ulicom kao i ostali građani i svi slobodni ljudi
71 pregleda 0 komentar(a)
Lenka, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Lenka, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 26.07.2011. 16:36h

Bjelopoljska policija donijela je rješenje kojim je zabranila okupljanje bivših radnika fabrike obuće “Lenka“ u Ulici slobode i na dijelu magistralnog puta od stare autobuske stanice do bivšeg preduzeća u Industrijskoj ulici u naselju Nedakusi.

U odluci policije navodi se da su u ponedjeljak obaviješteni od bivših radnika “Lenke“ da će 26. jula u 10 časova organizovati protestnu šetnju navedenom maršrutom, te da u Zakonu o javnim okupljanjima stoji da se ne može protest održavati na auto i magistralnim putevima, regionalnim i lokalnim na način kojim se ugrožava bezbjednost saobraćaja. Dato je i uputstvo o pravnom sredstvu da protiv rješenja nezadovoljna strana ima pravo žalbe Ministarstvu unutrašnjih poslova u roku od 15 dana od dana prijema rješenja.

Predstavnica radnika Rosanda Peković kazala je da, ukoliko bi se žalili na rješenje, proteklo bi dosta vremena.

“Ulica slobode kojom smo planirali miran protest simbolizuje svoj naziv. Imamo pravo da se krećemo tom ulicom kao i ostali građani i svi slobodni ljudi. Ne postoji ništa čime se ugrožava javni red i mir. Smatramo da nam se zabranom ovakvog mirnog protesta oduzima sloboda kretanja”, kazala je Pekovićeva.

Kako je dodala, zahtjevi radnika koje je Vlada ocijenila potpuno opravdanim, još se ne ispunjavaju, a sada nadležni naredbom preko svojih službenika progone ih i tjeraju da svoja prava traže na nekom drugom mjestu.

“Nijesu nam kazali na kojem. Da li pod ovim nebom u Crnoj Gori ima mjesta za bivše zaposlene radnike 'Lenke'”, pita se Pekovićeva.

Bonus video: