Forca pozdravila pomoć Opštine: Da se ne završi na inicijativi

“Aktuelna vlast u Ulcinju definitivno samo dokazala da joj interesi građana nijesu bitni, već samo fotelje njihovih funkcionera", ocjenjuju u Forci
72 pregleda 0 komentar(a)
lubenice, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
lubenice, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.07.2011. 18:05h

Povodom sastanka gradonačelnika Ulcinja Gzima Hajdinage sa poljoprivrednim proizvođačima, reagovala je Forca, “pozdravljajući napor i izrazivši nadu da sve neće završiti samo na inicijativi”.

“Nadamo se da će biti preduzeti konkretni koraci koji će, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, pomoći poljoprivrednicima da sačuvaju svoju proizvodnju”, ističe se u reagovanju Force.

Hajdinaga je na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima kazao da će založiti sav svoj autoritet da ne propadne ovogodišnja proizvodnja lubenica i paradajza, ističući dobru saradnju sa resornim ministarstvom.

Proizvođači su gradonačelniku iznijeli frapantan podatak da je u Ulcinju skoro 700 tona lubenica viška i da im, zbog prezasićenosti tržišta i slabe potražnje, prijeti propadanje. Ista sudbina, kazali su poljoprivrednici, čeka i oko 15 tona paradajza.

Forca je istovremeno optužila lokalnu vlast da nije uradila ništa u prethodnom periodu da bi zaštitila proizvođače

“Iz budžeta Opštine, iako je bilo predviđeno 170.000 eura 2009. i 100.000 eura 2010. godine, u posljednje tri godine za razvoj poljoprivrede izdvojeno je nevjerovatnih 1.500 eura”, tvrde u Forci, uz ironičan komentar “da je naprasno organizovani sastanak kod Hajdinage došlo desetak od ukupno 100 poljoprivrednih proizvođača iz grada”.

U reagovanju se dodaje da se “nastavlja praksa lokalne vlasti da preduzima konkretne korake za rješavanje nekih problema tek nakon reagovanja Force”.

“U trenutnoj situaciji nije bitno ko je pokrenuo inicijativu, već da nastali problem bude riješen”, ocjenjuju u Forci

“U trenutnoj situaciji nije bitno ko je pokrenuo inicijativu, već da nastali problem bude riješen”, ocjenjuju u Forci, uz tvrdnju da je “aktuelna vlast u Ulcinju definitivno samo dokazala da joj interesi građana nijesu bitni, već samo fotelje njihovih funkcionera, te da su sve njene akcije čisto propagandnog karaktera, bez imalo stvarne želje da se poboljša situacija u Ulcinju”.

Bonus video: