Od ponoći skuplji eurodizel i lož ulje

Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ni narednih 15 dana neće mijenjati vrijednost i iznosiće 1,35 eura, odnosno 1,34 eura
0 komentar(a)
gorivo, Foto: Shutterstock.com
gorivo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.07.2011. 11:33h

Eurodizel i lož ulje od ponoći će u Crnoj Gori biti skuplji četiri centa, dok će cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ostati nepromijenjene.

Nova cijena eurodizela iznosi 1,28 eura, a lož ulja 95 centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Oni su dodali da će od ponoći poskupiti i eurodizel za komercijalne svrhe, četiri centa na 1,04 eura.

Cijene bezolovnog eurosupera 98 i 95 ni narednih 15 dana neće mijenjati vrijednost i iznosiće 1,35 eura, odnosno 1,34 eura.

Cijene goriva posljednji put su promijenjene 4. jula, kada su lož ulje i eurodizel pojeftinili tri centa, a onaj za komercijalne svrhe četiri centa. Značajnije promjene cijena desile su se 15. marta, kada su znatno premašile rekordne vrijednosti od ljeta 2008.

Cijene goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 1. avgusta.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva ekonomije je ranije objašnjeno da su cijene goriva u Crnoj Gori veće od onih iz ljeta 2008. godine, koje su do sada smatrane rekordnim, zbog valutnih kretanja i povećanja akciza.

Bonus video: