Planovi "Luštica development" gotovi do kraja oktobra

Saviris je kazao da će za "Oraskom grupu" biti uspjeh tek kada vide ljude koji žive u tom gradu tokom cijele godine
2857 pregleda 0 komentar(a)
Mejer, Saviris, Sekulić, Foto: Željko Komnenović
Mejer, Saviris, Sekulić, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 05.07.2011. 13:13h

Ažurirani master plana projekta ”Luštica Bay” biće završen do kraja oktobra, a prvi čovjek “Oraskom grupe” Samih Saviris kazao je da sa ponosom može reći šta ta kompanija želi da uradi na Luštici.

“Potrebno je vrijeme da se vizija pretoči u crtež, a opet je potrebno i vremena da se crtež pretvori u realne zgrade. Nivo detalja koje možete da vidite i na maketi i u izložbenom prostoru je takav da svako može da vizualizuje sve ono što mi želimo da uradimo u sledećih nekoliko godina. Nadam se da ćemo sledećom prilikom kada budemo otvarali hotel broj tri ili četiri biti u gradu Luštica koji će već biti izgrađen”, rekao je Saviris.

On je dodao da će za tu grupu biti uspjeh tek kada vide ljude koji će živjeti u tom gradu tokom cijele godine.

“Koji su srećni i zadovoljni, koji imaju svoje poslove, porodice, djecu u školama”, rekao je Saviris na svečanom koktelu ispred upravne zgrade “Luštica developmenta” u bivšoj kasarni u Radovićima.

Saviris je obraćajući se prisutnima poručio da očekuje da će se u bliskoj budućnosti proslaviti i otvaranje prvog hotela.

“Nadam se da ćemo brzo dobiti neophodne dozvole kako bi krenuli sa gradnjom i da ćemo brzo početi sa izradom pristupnih puteva. Situacija je sada mnogo bolja jer imamo čitav tim koji radi na dobijanju dozvola, pa se nadam da ćemo do kraja godine početi sa građevinskim radovima na izgradnji marine, samog naselja i prvih infrastrukturnih segmenata”, rekao je Saviris.

Sekuliću jasno zašto je bio pozvan

"Biće mi drago da podržim vaše snove, a po maketama vidimo da će to biti nešto izuzetno“, poručio je Sekulić

“Rekli ste da će ovo biti kratko obraćanje, a sada imam osjećaj da želite da uđete u politiku”, nastavio je Sekulić u šaljivom tonu poručivši da “lijepo vrijeme sledeći put naruči od vlade Crne Gore, a ne od njegovog izvršnog direktora”.

“Ljudi koji sanjaju ne prave makete. Makete rade oni koji žele nešto da naprave u životu. Biće mi drago da podržim vaše snove, a po maketama vidimo da će to biti nešto izuzetno“, poručio je Sekulić.

Napraviće selo koje će izgledati kao da je vjekovima staro

Generalni direktor “Luštica Devepoment”, Semjuel Mejer rekao je da će elitni turistički rizort koji treba da nikne na prostoru Oblatnog, Radovića i Luštice zadovoljavati najstrožije kriterijume zaštite životne sredine i tradicionalne gradnje na ovim prostorima.

“Ključni dio kompleksa je gusto naseljno selo sa marinom koje treba da izgleda kao da je tu već postojalo vjekovima”, rekao je Mejer dodajući da je raspisan i konkurs za idejno rješenje golf terena od 18 rupa.

Najavljući završetak prve faze za 2015. godinu on je istakao da je “Luštica development” sjedište firme preselila iz Podgorice u Radoviće i da će u cilju upoznavanja lokalnog stanovništva sa projektom biti otvorena izložba maketa i idejnih rješenja.

Opština Tivat uradila sve

Lokalna uprava u saradnji sa “Lušticom development” je nakon par mjeseci od probijanja pristupnog puta od Radovića do Oblatnog asfaltirala jednu kolovoznu traku

Prema riječima Kankaraša dobar dio imovinsko pravnih sporova sa vlasnicima je završen.

“Na dobrom smo putu da se i ostali sporovi završe. Onaj dio što će biti uslov za zatvara transakcije 23. oktobra će sigurno biti završen”, istakao je Kankaraš.

Lokalna uprava u saradnji sa “Lušticom development” je nakon par mjeseci od probijanja pristupnog puta od Radovića do Oblatnog asfaltirala jednu kolovoznu traku, a nije saopšteno da li će i preostali dio izgrađenog puta biti asfaltiran iako su Mejer i Kankaraš potvrdili da su radovi na putu završeni prošlog petka.

Bonus video: