CBCG nagradio najbolje radove

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine i od tada je ukupno dodijeljeno trideset nagrada u tri kategorije (najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad), a za tu svrhe je do sada izdvojeno oko 70.000 eura
793 pregleda 1 komentar(a)
CBCG Nagrade, Foto: Luka Zeković
CBCG Nagrade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2018. 08:13h

Miloš Martinović, Milena Pajović, Milica Daković-Tadić i Bojana Bošković su ovogodišnji dobitinici nagrade Centralne banke Crne Gore (CBCG). Ta nagrada se dodjeljuje povodom 11. aprila, dana vrhovne monetarne institucije.

Nagradu za najbolji diplomski rad dobio je Martinović, dok je za najbolji magistarski rad nagrađena Pajović. Oba rada su odbranjena na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nagradu za najbolji doktorski rad ravnopravno su podijelile Daković-Tadić i Bošković. Oba rada su odbranjena na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica. Godišnja nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od dvije hiljade eura za najbolji diplomski, tri hiljade eura za najbolji magistarski i četiri hiljade eura za najbolji doktorski rad.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine i od tada je ukupno dodijeljeno trideset nagrada u tri kategorije (najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad), a za tu svrhe je do sada izdvojeno oko 70.000 eura.

Guverner CBCG Radoje Žugić je kazao juče da je godišnja nagrada samo jedan segment društveno odgovornog poslovanja CBCG i da takvim akcijama vrhovna monetarna institucija nastoji promovisati vrijednost znanja i poslati poruku svima, a prvenstveno mladim ljudima, da se rad uvijek prepoznaje, a najbolja postignuća nagrađuju“.

CBCG je organizovao juče i dobrotvornu aukciju likovnih radova crnogorskih akademskih umjetnika, na kojoj su učestvovali predstavnici diplomatskog kora i bankarskog sektora. Aukcija je inicirana sa namjerom da podstakne širu zajednicu na sprovođenje humanitarnih aktivnosti, ali i da pruži svoj doprinos afirmaciji mladih crnogorskih slikara i razvoju ove grane umjetnosti. Aukcijom je prelomljeno. Prikupljeno je 7.600 eura, od čega će polovina iznosa biti donirana Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj, a preostali dio autorima slika.

Bonus video: