U Vladi očekuju ulaganja od 3,5 milijarde eura u visokokvalitetne turističke objekte

"Crna Gora predstavlja jednu od rijetkih desinacija gdje će se uložena sredstva investitorima višestruko vratiti ", ocijenio je Sekulić
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 15:34h

U projekte izgradnje visokokvalitetnih turističkih objekata u Crnoj Gori u narednom periodu biće uloženo oko 3,5 milijardi eura, najavio je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić.

"Crna Gora predstavlja jednu od rijetkih desinacija gdje će se uložena sredstva investitorima višestruko vratiti u kratkom roku", ocijenio je Sekulić na konferenciji Gradimo zajedno koja je održana u Miločeru.

On je najavio da će na osnovu dodatnih aktivnosti koje je Vlada uradila na stvaranju preduslova za realizaciju nekoliko važnih investicionih projekata, već nakon uspješnog završetka i ove turističke sezone, otpočeti njihova realizacija.

Konferenciju su organizovali ministarstva održivog razvoja i turizma i finansija i Unija poslodavaca (UPCG), a pored njihovih predstavnika učestvovali su i nacionalne građevinske kompanije i investitori.

Cilj konferencije je podsticanje intenzivnije saradnje i partnerstva domaćih kompanija sa strateškim investitorima, navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

"Vlada je u prethodnom periodu intenzivirala unaprijeđenje ukupne ponude i uložila značajne napore za stvaranje atraktivnog ambijenta za investicione kompanije u oblasti turizma, čiji projekti bi trebalo da doprinesu kvalitetnijem pozicioniranju Crne Gore na globalnom turističkom tržištu”, dodaje se u saopštenju.

Glavni nedostaci urbanistički planovi

Ministar finansija Milorad Katnić uvjeren je da će Crna Gora biti još efikasnija u stvaranju preduslova za dovođenje investitora

On je podržao strateško opredijeljenje Crne Gore u izgradnji hotela visoke kategorije i napomenuo da bi u tim projektima i njihovoj realizaciji trebalo iskoristiti domaći građevinski sektor koji je napredovao i organizaciono i tehnolški.

Mitrović je napomenuo da su glavni nedostaci nezavršeni lokalni urbanistički i detaljni urbanistički planovi, ali je i pohvalio i evidentno ubrzan proces izdavanja građevinskih dozvola.

Ministar finansija Milorad Katnić uvjeren je da će Crna Gora biti još efikasnija u stvaranju preduslova za dovođenje investitora.

"Kreiraćemo investicione planove koji će biti svima od koristi, poboljšaćemo zakonsku regulativu poslovnog ambijenta i uz tako kreirane uslove uz postojanje međusobnog povjerenja lako naći zajednički interes i postići zacrtane ciljeve", rekao je Katnić.

Bonus video: