EPCG u prošloj godini ostvarila profit od 16,5 miliona eura

Hidroelektrane Perućica i Piva i Termoelektrana (TE) Pljevlja pojedinačno su ostvarile rekordne rezultate.
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2011. 16:16h

Akcionari Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) usvojili su Izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, koju je kompanija završila sa neto profitom od 16,5 miliona eura.

Na Skupštini, na kojoj su usvojeni i finansijski iskazi, saopšteno je da je prošle godine proizvedeno četiri hiljade gigavat sati električne energije, sa prebačajem plana od 28,1 odsto, čime su u cjelosti zadovoljene potrebe potrošnje.

"Takav rezultat iznenađuje, s obzirom na činjenicu da je već godinama ustaljeni deficit električne energije u Crnoj Gori jedna trećina konzuma", navodi se u saopštenju EPCG.

Hidroelektrane Perućica i Piva i Termoelektrana (TE) Pljevlja pojedinačno su ostvarile rekordne rezultate.

Na sjednici je izabran i novi Odbor direktora, u kojem nije došlo do promjena u odnosu na prethodni saziv, pa je za predsjednika ponovo imenovan Srđan Kovačević

Dostignut je nivo naplate od 93 odsto, sa strukturom 98,64 odsto kod direktnih, a 91,03 odsto kod distributivnih potrošača.

Iz EPCG su kazali da je u dijelu kadrovske politike poboljšana starosna i struktura proizvodnih zanimanja.

Broj stalno zaposlenih sveden je na 2.600 na kraju prošle godine, a taj trend se, kako tvrde, nastavlja i u ovoj, s obzirom da je broj stalno uposlenih sveden na 2.400.

Oni su saopštili da su sve odredbe Kolektivnog ugovora uredno i na vrijeme ispoštovane, a obračun i isplata zarada i ostalih primanja obavljeni uglavnom u utvrdjenim rokovima.

"Tekuće i investiciono održavanje postrojenja i opreme kao najbolji garant funkcionisanja postojećeg elektroenergetskog sistema vršeno je u maksimalno mogućem obimu, kako u dijelu distributivne mreže tako i modernizacije i osposobljavanja za rad elektrana", navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su dodali da je za te namjene izdvojeno 24 miliona eura.

Na sjednici je izabran i novi Odbor direktora, u kojem nije došlo do promjena u odnosu na prethodni saziv, pa je za predsjednika ponovo imenovan Srđan Kovačević.

Bonus video: