EU hoće poljoprivredne zadruge u Crnoj Gori

Ministarstvo, italijanska nevladina organizacija COSV i Zadružni savez potpisali su Sporazum vrijedan preko 246. 500 eura, koji će pomoći razvoju zadružnog sistema i kooperative
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 16:18h

Crna Gora treba da nastavi sa podsticajem poljoprivrede, kako bi proizvođačima u toj oblasti bilo omogućeno da rade i žive po evropskim standardima, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević.

On je na Zboru rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji u Beranama kazao da je ta manifestacija šansa da se predstave pojedinačni rezultati crnogorskih proizvođača, prenio je Radio Crne Gore.

„U sljedećem periodu trebalo bi da stalno tražimo nove mogućnosti podsticaja u poljoprivredi, sa ciljem da omogućimo proizvođačima koji uvažavaju potrebu da održivo gazduju svojim resursima, da svojim poljoprivrednim zemljištem, objektima, mehanizacijom i opremom omoguće sebi i svojim potomcima da žive život dostojan evropskog standarda“, rekao je Milošević.

Ministarstvo, italijanska nevladina organizacija COSV i Zadružni savez potpisali su Sporazum vrijedan preko 246. 500 eura, koji će pomoći razvoju zadružnog sistema i kooperative.

Predstavnici italijanske NVO saopštili su da je Evropska unija zainteresovana da pomogne razvoj zadružnog sistema i kooperative u Crnoj Gori.

Golubović je kazao je da beranska Opština ulaže velika sredstva upravo u razvoj.

Bonus video: