Milošević: Prodajom imovine isplatiti radnike Nikpeka

Milošević je televiziji Vijesti kazao da Vlada ne može mnogo pomoći i da je najbolje da se što prije rasproda imovina i radnici namire na taj način
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2011. 16:32h

Bivše radnike nikšićke Gradske pekare Nikpek, koji četvrti dan štrajkuju glađu, najbolje bi bilo isplatiti prodajom imovine, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević. Milošević je televiziji Vijesti kazao da Vlada ne može mnogo pomoći i da je najbolje da se što prije rasproda imovina i radnici namire na taj način u slučaju da vlasnik nema snage i da niko drugi ne želi da preuzme upravljanje preduzećem.

„Mi moramo ovog puta ispoštovati odluke stečajnog upravnika i stečajnog sudije, i na osnovu toga gledati na koji način možemo da pomognemo ljudima“, rekao je on i najavio da će naredne sedmice razgovarati sa radnicima.

Predstavnik radnika, Sreten Čolaković rekao je da radnici nemaju ništa protiv isplate putem prodaje imovine, ali i dodao da oni na takav potez ne mogu čekati predugo.On je poručio da radnici, i pored toga što im je zdravstveno stanje svakim danom sve gore, posebno zbog visokih temperatura, neće odustati od štrajkia dok ne dobiju novac.

Predstavnik radnika rekao je da radnici nemaju ništa protiv isplate putem prodaje imovine

Čolaković je ranije precizirao da radnicima nije povezan staž od 2004. godine, a uplaćen je do juna 2009. godine.Prema njegovim riječima, u Pekari je prije uvođenja stečaja bilo zaposleno 90 radnika, od kojih je 50 bilo na određeno, dok potraživanja od Pekare ima 117 zaposlenih, jer su neki radili „na crno“.

Trebalo je i da se omogući penzionisanje oko 15 radnika, koji imaju od 38 do 40 godina staža, a preostali uposle, jer je bilo naznaka za ulazak novih potencijalnih kupaca. Dosadašnji vlasnik Gradske pekare bio je Milisav Ćipranić iz Nikšića, koji je raspolagao sa 86 odsto kapitala.Ćipranić se odlučio na prodaju akcija, kako je ranije saopštio, jer je to ocijenio najboljim rješenjem za firmu, koja duguje oko 700 hiljada EUR, a potražuje 450 hiljada EUR.

Galerija

Bonus video: