Kompanija "Capital estate" kupila parcelu u Kuljačama za 1,2 miliona

U trećem krugu, predstavnik firme „Capital Estate“ Slobodan Lučić ponudio je 35 eura po kvadratu, nakon čega je predstavnik kompanije „Monteru“ odustao
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 17:16h

Crnogorsko-kiparska kompanija „Capital Estate“ kupila je na javnoj licitaciji tri i po hektara opštinske zemlje u mjestu Kuljače iznad Miločera za 1.191.365 eura, što je za 170.000 eura više od početne cijene koju je Opština dala na tenderu.

Tokom tri kruga licitacione borbe, kompanija “Capital Estate” uspjela je da „pobijedi“ rusku „Monteru“, koja je odustala kod cijene od 1.157.326 eura.

Kompletna suma, kako je rečeno, biće uplaćena u opštinsku kasu, odnosno “nema govora o bilo kakvim kompenzacijama

Na aukcijskoj prodaji našla se katastarska parcela br. 1794 KO Kuljače, ukupne površine 34.039 kvadrata i to po početnoj cijeni od 30 eura po kvadratu. Aukciju je vodila predsjednica petočlane opštinske komisije Milijana Đuretić.

Opozicija bila protiv

U prvom krugu kompanija „Capital Estate“ ponudila je 31 euro po kvadratu, dok je ruski „Monteru“ podigao na 32 eura po kvadratu.

U drugom krugu „Capital“ je podigao cijenu na 33 eura po kvadratu, da bi odmah nakon toga predstavnik kompanije „Monteru„ Leonid Smirnov podigao na 34 eura.

Na kraju, u trećem krugu, predstavnik firme „Capital Estate“ Slobodan Lučić ponudio je 35 eura po kvadratu, nakon čega je predstavnik kompanije „Monteru“ odustao.

Nakon što je prije 15 dana lokalni parlament, uprkos oštrom protivljenju opozicije, odobrio prodaju opštinske zemlje, lokalna služba objavila je javni poziv za prodaju. Opština Budva je prethodno za prodaju zemljišnog kompleksa u Kuljačama dobila zeleno svjetlo Vlade.

Mada je opozicija insistirala da se prethodno urade urbanistički planovi za tu lokaciju, čime bi zemljište dobilo još veću cijenu, iz vlasti su pojasnili da je povoljno to što u trenutku kada je tržište nekretnina potpuno zamrlo postoji interesovanje za kupovinu i na tako udaljenim lokacijama od Budve.

Kompletna suma, kako je rečeno, biće uplaćena u opštinsku kasu, odnosno “nema govora o bilo kakvim kompenzacijama”.

Firma „Capital Estate“, koju je osnovala kiparska kompanija „Felixport Enterprises Limited”, a čiji je izvršni direktor Dragan Lučić, u prvi plan je izbila prije tri godine, kada je početkom juna, na burnoj javnoj licitaciji, kupila 1,2 hektara opštinske zemlje za 3,7 miliona eura.

Riječ je lokalitetu Pasja jama, zemljištu koje se nalazi gotovo na samoj pjeni od mora, u okviru nudističkog kampa „Crvena glavica“, oko 200 metara udaljenosti morske linije od grad-hotela “Sveti Stefan”.

Bonus video: