Radnici Stručne službe SSCG ne odustaju od štrajka glađu

Ćupić je kazao da se svo troje osjećaju iscrpljeno i da je služba Hitne pomoći dolazila da interveniše
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2011. 17:43h

Radnici Stručne službe Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) koji već tri dana štrajkuju glađu kazali su da neće odustati od štrajka dok im zaostale zarade ne budu isplaćene jer ne vjeruju poslovodstvu koje ih uvjerava da će novac dobiti sjutra.

Vukadin Ćupić, Senka Rastoder i Stanko Rajović štrajkuju glađu i traže četiri zaostale zarade i doprinose, odgovornost onih koji su ih doveli u položaj u kojem se nalaze, obustavljanje priče o sistematizaciji do održavanja kongresa SSCG i povezivanje radnog staža za zaposlene u radnoj zajednici iz opštinskih sindikalnih povjereništava kojima to nije riješeno i da se prijave evidentiraju u Poreskoj upravi.

Intervenisala Hitna

Ćupić je kazao da se svo troje osjećaju iscrpljeno i da je služba Hitne pomoći dolazila da interveniše te da su im rekli da je njihovo stanje alarmantno.

"Mi smo iscrpljeni i ušli u ovaj ponovni štrajk jer se nijesmo oporavili od štrajka početkom mjeseca", kazao je Ćupić podsjećajući da su njih troje prekinuli štrajk početkom juna kada im je Izvršni odbor SSCG obećao da će radnicima Stručne službe do 18. juna biti uplaćene tri zarade.

Međutim, uplaćena je samo jedna.

"Danas su nam rekli da sačekamo do sjutra i da bi tada trebalo da dobijemo novac ali prošli put nijesu održali riječ pa baš i nijesmo spremni da im vjerujemo", kazao je Ćupić.

On je rekao da će u dogovoru sa kolegama odlučiti da li će štrajk prekinuti ako dobiju samo dio novca.

Masoničić razgovarao sa radnicima

Generalni sekretar SSCG Zoran Masoničić je kazao da je razgovarao sa radnicima i da očekuje da će im sjutra banka odobriti kredit ali nije želio da iznosi detalje o njemu.

"Ne želim da podgrijevam dalju priču o tom štrajku", kazao je kratko Masoničić.

Radnici SSCG ne primaju zarade jer je račun centrale blokiran zbog pravosnažnih sudskih presuda.

Radnici pljevaljskog “Jakića” su tužili SSCG zbog neisplaćenih otpremnina prilikom akcija SSCG i Ministarstva rada, kada je po 1.925,55 eura uplaćivano radnicima označenim kao “žrtve tranzicije”

Galerija

Bonus video: