Mali akcionari Kontejnerskog terminala se nadaju dokapitalizaciji

Za predstojeću dokapitalizaciju vrijednu 10,61 milion eura, 8,5 miliona eura je obezbijeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
72 pregleda 0 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.06.2011. 07:58h

Predstavnici manjinskih akcionara Kontejnerskog terminala i generalnog tereta AD Bar tvrde da su prikupili dovoljan broj akcija da se na predstojećoj skupštini akcionara, zakazanoj 29. juna konačno donese odluka o dokapitalizaciji kompanije vrijednoj 10,61 milion eura.

Prethodne dvije skupštine akcionara Kontejnerskog terminala bile su neuspješne jer se nije mogla obezbijediti dvotrećinska podrška vlasnika kompanije neophodna za donošenje odluke o dokapitalizaciji.

Advokat Boško Laličić, predstavnik malih akcionara Kontejnerskog terminala rekao je juče “Vijestima” da su tokom prikupljanja punomoćja posredstvom interneta, odnosno, nekoliko domaćih veb portala, uspjeli da obezbijede više od jedan odsto akcija barske firme.

"Potrebno nam je 1,7 do 1,9 odsto akcija, ali je izvjesno da ćemo obezbijediti potreban broj akcija. I menadžment firme posredstvom sindikalne organizacije uspio je da obezbijedi značajan broj punomoćja" naveo je Laličić.

Za predstojeću dokapitalizaciju vrijednu 10,61 milion eura, 8,5 miliona eura je obezbijeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) zaključenim sa državom, a 2,11 miliona eura iz budžetskih sredstava.

Od predstojeće dokapitalizacije, kako je predloženo, novac izdvojen iz budžeta u iznosu od 2,11 miliona eura, kao i četiri miliona eura od kredita EBRD biće potrošeno za potrebe realizacije socijalnog programa u akcionarskom društvu.

" Kontejnerski terminal i sada prema našim podacima iz menadžmenta ostvaruje blagi profit, a nakon redukcije broja zaposlenih i kupovine nove opreme očekujemo da će ova kompanija imati ulogu u privrednom rastu i solidan profit" istakao je Laličić.

Bonus video: