austrijanci ogorčeni

Štrabag: Mugoša nas šikanira i ucjenjuje

Austrijski vlasnici oko 90 odsto akcija Crnagora puta ogorčeni na administraciju glavnog grada. "Nešto tu smrdi", kaže direktor Rolf Šuman
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 07:46h

Austrijski investitori iz grupacije Štrabag, koji gazduju sa 90 odsto akcija Crnagoraputa AD, ogorčeni su na administraciju Glavnog grada koja ih, kako tvrdi izvršni direktor podgoričke kompanije Rolf Šuman, godinama opstruira da instaliraju kupljenu opremu za asfaltnu bazu na Cijevni.

"Sve to smrdi. Smatram da Mugošina administracija čisto šikanira naše preduzeće. A, sve je počelo još 2007. godine", rekao je juče “Vijestima” direktor Šuman uz napomenu da nije želio sa lokalnom administracijom da polemiše putem medija, ali da su bili primorani da javno ukažu na dugogodišnji problem.

Štrabag je 2006. godine kupio 51 odsto akcija Crnagoraputa AD. Šuman je naveo da članom 5.3.1. privatizacionog ugovora država Crna Gora, odnosno, Savjet za privatizaciju se obavezao da će “učiniti najbolje napore, u okviru svojih nadležnosti da pomogne društvu (Crnagoraput-prim. aut) u postupku regulisanja imovinsko–pravnih odnosa sa Opštinom Podgorica u vezi prava društva na parceli br. 120 KO Cijevna i dobijanja odgovarajućih dozvola za izgradnju i/ili rekonstrukciju i adaptaciju asfaltne baze, odnosno, nastavka neometanog poslovanja na navedenoj parceli”.

"Asfaltna baza od kada je postavljena 40 godina unazad nikada nije imala potrebnu dokumentaciju i dozvole. Ukupna površina je 50.000 kvadrata, a jedna petina te površine je u vlasništvu Crnagoraputa. U vlasništvu Opštine je 40.000 kvadrata. Za asfaltnu bazu nama je potrebno maksimalno 20.000 kvadrata. U Evropi kad od države kupite jednu firmu ne razlikuje se državna imovina na državnu i opštinsku. Kada smo kupovali Crnagoraput mi smo smatrali da je kompanija kupljena od države", priča dalje Šuman.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas