Radnici AD "Kontejnerski terminal i generalni tereti" održali štrajk upozorenja

Štrajk upozorenja protekao je mirno, od sedam do osam časova za prvu, te od 14 do 15 časova za drugu smjenu.
58 pregleda 0 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.05.2011. 16:27h

Radnici prve i druge smjene AD “Kontejnerski terminal i generalni tereti” u Baru održali su jednosatni štrajk upozorenja.

“Zaposlenima nije stalo samo do izmirenja dugovanja prema njima, nego su mnogo više zabrinuti za budućnost ove kompanije jer do ovog momenta nemamo saznanja da li će biti realizacije kredita EBRD za “Kontejnerski terminal i generalne terete”.

Ako toga ne bude, neće se imati čime raditi”, rekao je predsjednik sindikata Dobroslav Orlandić, dodavši da će se radnici sjutra opredijeliti da li će 6. juna stupiti u generalni štrajk.

On je naglasio da je veoma zadovoljan što su sindikalni stavovi imali stopostotnu podršku i odziv radnika.

Štrajk upozorenja protekao je mirno, od sedam do osam časova za prvu, te od 14 do 15 časova za drugu smjenu.

U toku dana sindikalci nijesu imali kontakata sa menadžmentom KTGT.

“Nezvanično smo saznali da juče nijesmo imali očekivanu isplatu aprilskih zarada baš zbog štrajka upozorenja. Očekujemo da će danas biti plata. Sa menadžmentom smo počeli pregovore prošlog petka, u saznanju smo da će danas biti održana sjednica Odbora direktora KTGT.

Sindikat će sjutra imati više informacija, pregovaraćemo sa bordom i na osnovu svih saznanja ćemo se odrediti da li će biti generalnog štrajka šestog juna. Razmatramo i da uputimo zahtjev premijeru Igoru Lukšiću da pomogne u razrješenju ove situacije”, kazao je Orlandić.

Sindikalci su podsjetili da se radnicima KTGT duguju drugi dio zimnice i regresi za deset mjeseci 2010, 50.000 eura prema sindikatu, članarina SSCG i Granskom sindikatu, te da im nedostaje HTZ oprema, kao i da se u stambeni fond ne uplaćuje novac bez kojeg se ne može konkurisati za stanove u zgradama solidarnosti.

Bonus video: