Belvi i Olimpik se zalažu za kredit

Ulcinjska rivijera se u periodu od 2010. do 2016. zaduživala kod Atlas banke i IRF-a za finansiranja rekonstrukcije objekata na Velikoj plaži i Adi Bojani, kao i za potrebe finansiranja obrtnih sredstava
96 pregleda 1 komentar(a)
Velika plaža(ilustracija)
Velika plaža(ilustracija)
Ažurirano: 07.04.2018. 19:41h

Uprava hotelsko-turističke grupe Ulcinjska rivijera zakazala je za 16. maj ove godine sjednicu na kojoj će razmatrati predlog odluke o davanju saglasnosti korporaciji “Karisma Hotels Adriatic Montenegro”, kao zakupcu kompleksa na Velikoj plaži, da refinansira kredit ulcinjske firme kod Atlas banke i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) i nakon toga uspostavi hipoteku prvog reda na hotelima Belvi i Olimpik (koji su predmet zakupa) u korist banke kreditora.

Ulcinjska rivijera se u periodu od 2010. do 2016. zaduživala kod Atlas banke i IRF-a za finansiranja rekonstrukcije objekata na Velikoj plaži i Adi Bojani, kao i za potrebe finansiranja obrtnih sredstava.

“Vijesti” nezvanično saznaju da novi kredit za refinansiranje obaveza i planirane aktivnosti zakupca na rekonstrukciji hotela Belvi i Olimpik bi trebalo da bude povučen iz Erste banke, koja je tražila da ova odluka bude usvojena na skupštini, jer se radi o raspolaganju imovinom velike vrijednosti.

Iz Udruženja akcionara „Ulcinjske rivijere“ su od prošle godine konstantno upozoravali zakupodavce Vladu i matičnu kompaniju da zakupac, odnosno, investitor planira da najveći dio obećanih investicija ne realizuje iz sopstvenih sredstava, već po osnovu novog zaduživanja ulcinjske kompanije i zalaganja njene imovine. Iz Vlade su tim povodom uglavnom uzvraćali nemuštim odgovorima.

U prvoj fazi investicija trebalo bi da bude uloženo 10,74 miliona eura, od čega će, Karisma potrošiti, prema investicionom programu 8,44 miliona eura povučenog kredita i samo tri miliona eura iz sopstvenog kapitala. Zakupac je najavio ranije da će prvi renovirani hotel otvoriti u maju ove godine.

30 godina će gazdovati Karisma dijelom imovine preduzeća uz minimalnu godišnju zakupninu od 450.000. Iznos godišnje zakupnine, prema ugovoru, biće umanjen za iznos koji će Karisma plaćati bankama za refinansiranja postojećih kredita Ulcinjske rivijere. Karisma nudi 16,24 miliona investicija do 2019, kao i ulaganje od 31,84 miliona do 2027. godine

Bonus video: