The Independent: Posjetite Crnu Goru i obavezno probajte "lozu"

Kako piše britanski list, Crna Gora, sa 270 kilometara obale, predstavlja jedinstvenu priliku za posjetioce iz cijelog svijeta.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 14:43h

Današnji broj The Independenta posvetio je prostora Crnoj Gori, njenoj turističkoj ponudi i ljepoti jedne od najmlađih zemalja na svijetu.

Kako piše britanski list, Crna Gora, sa 270 kilometara obale, predstavlja jedinstvenu priliku za posjetioce iz cijelog svijeta.

Ove nedjelje, World Travel i Tourism Council prognoziraju da će Crna Gori zabilježiti najbrži rast turizma na svijetu, sa hotelskim projektima koji će nadmašiti Kempinski i Hilton.

Avio kompanija Air Berlin je takođe najavila svoje linije ka Crnoj Gori, a EasyJet i Ryanair takođe razmatraju ideju da se povežu sa najmanjom balkanskom zemljom.

The Independent preporučuje:

Upoznajte crnogorske planine

Većina inostranih turista posjećuje Crnu Goru zbog prelijepih plaža, a The Independent predlaže da se proba rafting, planinarenje i vožnja bicikla živopisim krajevima zemlje.

Sunčanje

Plaže u Budvi su, kako piše list, napopularnije u Crnoj Gori. 21 kilometar obale, sa 17 prelijepih plaža, privlači ljude iz svih krajeva.

Posjetite jezera

Zaboravite na engleski Lake District! U Crnoj Gori možite posjetiti prelijepa jezera, vidjeti divlje životinje, uključujući i nekoliko endemskih vrsta.

Probajte "lozu!

The Independent preporučuje i nacionalno crnogorsko piće - "lozu", uz napomenu da je prilično jaka.

Bonus video: