Bil Klinton u Baru primio počasni doktorat Univerziteta Mediteran

Klinton je zahvalio Univerzitetu Mediteran i studentima poručio da treba da nauče da dijele budućnost
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 12:31h

Predsjednik Atlas grupe dr Duško Knežević uručio je počasni doktorat Univerziteta Mediteran Bilu Klintonu, bivšem 42. po redu predsjedniku SAD i osnivaču Fondacije Vilijam J. Klinton.

Na prigodnoj svečanosti u Sali Fakulteta za turizam, rektor Univerziteta Mediteran prof. Dr Stevan Popović rekao je da je Senat Univerziteta svoju odluku o dodjeljivanju počasnog doktorata obrazložio doprinosom Klintona poboljšanju i razvoju obrazovanja, međuuniverzitetskoj razmjeni i doprinosu rješavanju globalnih problema.

Klinton je zahvalio Univerzitetu Mediteran i studentima poručio da treba da nauče da dijele budućnost, kao i mogućnosti i odgovornosti kako bi stvorili što bolji svijet.

U svom govoru Klinton je akcentovao izazove globalne nestabilnosti, nejednakosti i klimatskih promjena, prije svega globalnog zagrijevanja, koje će imati velikog odraza i na zbivanja u svijetu turizma.

Svečanosti su pored najbojih studenata Univerziteta Mediteran prisustvovali i univerzitetski profesori, zvaničnici Atlas grupe i privrednog života primorja, ministarka nauke dr Sanja Vlahović, predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, politički direktor DPS Branimir Gvozdenović i ostali predstavnici javnog i kulturnog života.

Galerija

Bonus video: