Budvanski komunalci: Bez ugovora nećemo čistiti obalni dio

Ovog ljeta nećemo tolerisati nikakvo nepoštovanje opštinske odluke, rekli su u JKP-u
79 pregleda 0 komentar(a)
Komunalci Budva, Foto: Vuk Lajović
Komunalci Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.05.2011. 15:55h

Direktor budvanskog Komunalnog preduzeća Đorđe Medin zaprijetio je da će njegovi radnici na pragu špica ljeta obustaviti čišćenje obalnog dijela, te ostaviti smeće na plažama, kojim gazduje “Morsko dobro“, ukoliko do 1. juna svi zakupci kupališta ne zaključe ugovore o održavanju čistoće, što su odavno bili dužni da urade.

Ukoliko se ne odazovu pozivu, upozorio je Medin, “turistička sezone bila bi dovedena u pitanje“.

Iako su prije zaključenja ugovora o ustupanju djelova obale na korišćenje, zakupci morali da imaju i ugovor sa JKP-om, do sada se, kako je kazao Medin, javio minimalan broj njih, “što je krajnje zabrinjavajuće”.

“Preduzeće “Morsko dobro“ je u obavezi da sve svoje zakupce i korisnike morske obale, počev od plaža do priobalnog pojasa, gdje se nalaze restorani i ostali lokali, shodno opštinskoj odluci o komunalnom redu, upozori da zaključe ugovor sa Komunalnim preduzeće o održavanju čistoće i odvozu smeća, te da regulišu svoje obaveze.

U suprotnom, ukoliko to ne učine, već za početak glavne turističke sezone - 1. juna, najavljujem da će Komunalno preduzeće, u okviru svojih nadležnosti, pružati svoje usluge samo onima koji su regulisali svoje obaveze i zaključili ugovor sa nama”, poručio je Medin.

Takav razvoj situacije, dodao je on, bio bi izuzetno loš ako se zna da je Budva već 1. juna puna gostiju.

“Posljedice bi bile nesagladive, jer bi bilo toliko problema da bi cijela turistička sezona bila dovedena u pitanje. Mi smo čvrsto pri stavu da ovog ljeta nećemo tolerisati nikakvo nepoštovanje opštinske odluke.

U “Morskom dobru“ je zaključen ugovor o zakupu dijela obale bez prethodno zaključenog ugovora sa našim preduzećem, čime se mi praktično upućujemo da „jurimo“ zakupce”, naglasio je Medin i zaključio da je sa “Morskim dobrom” zaključen ugovor za čišćenje samo javnih površina koje nijesu date na korišćenje.

Ko nema neka potpiše

“Javno preduzeće 'Morsko dobro' zaključilo je krajem prošlog mjeseca sa budvanskim JKP-om ugovor o cjelogodišnjem održavanju čistoće u zoni morskog dobra, na svim javnim površinama i to onim koje nijesu ustupljene na korišćenje.

Vrijednost ugovorenih poslova je 65.395 eura. Sa istim preduzećem potpisan je i ugovor o održavanju i uređenju zelenih površina, vrijedan 29.180 eura.

Poslovi obuhvataju uređenje parkova i javnih zelenih i rekreacionih površina u zoni morskog dobra”, naveli su u “Morskom dobru”.

Na svim ostalim površinima koje su ustupljene potrebno je da zakupci sami zaključuju ugovor sa JKP-om.

Bonus video: