Odobrena gradnju hotela sa 5 zvjezdica u Petrovcu

Omogućava se Budvanskoj rivijeri da dobije zasebnu cjelinu za hotel preko puta postojećeg hotela Palas
0 komentar(a)
petrovac, Foto: Arhiva Vijesti
petrovac, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.05.2011. 15:50h

Savjet za privatizaciju i kapitralne projekte dao je danas saglasnost Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera da zaključi ugovor o zajedničkoj gradnji, odnosno ulaganju sa kompanijom Euromiks turs /Euromix tours/.

Iz Vladinog biroa za odnose s javnošću saopštili su da su pregovori u vezi sa realizacijom aranžmana počeli 2003. godine, ali da se on nije mogao realizovati, jer nijesu bile stvorene sve planske pretpostavke, koje podrazumijevaju usvajanje detaljnog urbanističkog plana za Petrovac Centar.

“Projekat podrazumjeva izgradnju hotelskog kompleksa od pet zvjezdica, sa odvojenim cjelinama za svaku ugovornu stranu, a čija gradnja bi mogla početi nakon dobijanja odgovarajućih dozvola, odnosno krajem ovogodišnje ljetnje sezone”, rekli su iz Vlade.

Navedeni model saradnje, kako su objasnili, omogućava Budvanskoj rivijeri da dobije zasebnu cjelinu – hotel sa pet zvjezdica preko puta postojećeg hotela Palas.

Savjet je na današnjoj sjednici utvrdio i predloge aneksa ugovora o prodaji akcija mojkovačkih fabrika metalnih djelova i namjenskih proizvoda "4. novembar", kao i o prodaji 64,16 odsto kapitala beranske Polimke, koji će biti dostavljeni Vladi na usvajanje.

Vlada je u martu usvojila Odluku o planu privatizacije za ovu godinu, kojom je predviđeno da se kompanija Montepranzo-bokaprodukt privatizuje prodajom 75 odsto akcijskog kapitala društva.

“U međuvremenu pokrenuta je inicijativa za davanje u dugoročni zakup zemljišta Montepranzo- bokaprodukt, uz mogućnost prodaje njegovog dijela u opštini Tivat, koje je predviđeno za izgradnju golf terena”, rekli su iz Vlade.

Bonus video: