Fabrika elektroda iz Plužina raspisala konkurs za izvršnog direktora

Kandidat mora dostaviti program rada i razvoja fabrike koja je ponovo počela sa proizvodnjom krajem marta ove godine
106 pregleda 0 komentar(a)
FEP proizvodnja, Foto: Svetlana Mandić
FEP proizvodnja, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.04.2011. 15:56h

Plužinska Fabrika elektroda, koja postoji od 1986. godine, raspisala je konkurs za izvršnog direktora.

Kandidat pored iskustva na rukovodećim mjestima od najmanje 3 godine, mora da poznaje rad na računaru, dobro zna engleski jezik, kao i da ima razvijene organizacione, komunikacione i liderske sposobnosti, a prednost imaju osobe koje su završile ekonomski, metalurški, elektro ili mašinski fakultet.

Kandidat mora dostaviti program rada i razvoja fabrike koja je ponovo počela sa proizvodnjom krajem marta ove godine, nakon zastoja od 9.septembra.

Zbog prekida proizvodnje, neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neriješenog tehnološkog viška, radnici su 27.decembra počeli sa protestima koji su nakon dva mjeseca završeni kada je Razvojno-investicioni fond otkupio 34,65 odsto akcija od najvećeg pojedinačnog vlasnika Atlas mont grupe, radnicima uplatio dvije plate iobezbjedio oko 220.000 eura za pokretanje proizvodnje.

Radnicima FEP-a duguje se 20 plata, a radni staž im nije povezan od 2004. godine. Od 174 radnika višak je oko 70, a za dobrovoljni odlazak se prijavilo njih 45 koji treba da budu isplaćeni po važećem Kolektivnom ugovoru po kome otpremnine iznose 8,5 hiljada eura.

Od 3.aprila u FEP-u su sve linije stavljene u pogon i plan im je da do kraja mjeseca proizvedu 200 tona elektroda, a do kraja godine 1.230 tona, što je skoro četiri puta više u odnosu na prošlu godinu kada je proizvedeno 338 tona.

Bonus video: