Iz DOO "Alseir properties" tvrde da su gradili zakonito

Kažu da nisu premašili indeks maksimalne izgrađenosti na parcelama za blizu 150 metara kvadratnih
111 pregleda 0 komentar(a)
MANS, Foto: Arhiva Vijesti
MANS, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.04.2011. 17:41h

DOO "Alseir properties" demantovao je da je premašio indeks maksimalne izgrađenosti na parcelama za blizu 150 metara kvadratnih, te saopštio da ih advokat Ana Kolarović nije zastupala u postupku pribavljanja i izdavanja građevinske dozvole.

Reagujući na krivičnu prijavu koju je MANS podnio protiv načelnice Sekretarijata za urbanizam Opštine Kotor Snežane Raičević, zbog nezakonito izdate građevinske dozvole firmi "Alseir properties" iz Kotora za gradnju dva objekta u Risnu, ovlašćeni zastupnik DOO "Alseir properties" Irina Tolstikhina saopštila je da su objekti “izgrađeni u skladu sa Rješenjem o lokaciji, urbanističko-tehničkim uslovima, građevinskom dozvolom i odobrenim projektom".

"DOO 'Alseir properties' nije mogao da prizna da je premašio indeks maksimalne izgrađenosti na parcelama, budući da Rješenjem lokaciji i urbanističko-tehničkim uslovima, izdatim od strane Sekretarijata za urbanizam Opštine Kotor i građevinskom dozvolom za izgradnju objekata na urbanističkim parcelama... koeficijent maksimalne izgrađenosti nije naveden, već je samo navedena površina osnove P>120 m2 i spratnost P+2", stoji u reagovanju na tekst "Vijesti".

Kolarević došla kasnije

Navodi se da je Kolarević angažovana nakon što su dobili građevinsku dozvolu i završili "grube radove na objektima".

"Advokatska kancelarija Ane Kolarević angažovana je znatno kasnije... u trenutku kada je DOO "Alseir properties" primio zapisnik Republičkog inspektora za urbanizam sa predlogom za oglašavanje ništavnim rješenja Sekretarijata za urbanizam o odobrenju lokacija za izgradnju stambeno-poslovnih objekata, kako bi zastupala interese DOO "Alseir propertiesa", a u postupcima po predlozima inspektora", navodi se u reagovanju.

Tolstikhina tvrdi da DOO "Alseir properties" nije prekršio građevinsku dozvolu, odnosno sagradio jednu etažu više nego što je predviđeno.

"Gradnja dvaju objekata spratnosti P+2 na urbanističkim parcelama... je odobrena od strane Sekretarijata za urbanizam Opštine Kotor 31.03.2008. godine... na osnovu DUP-a Risan po zahtjevu vlasnika parcele DOO "Venus Property".

DOO "Alseir properties" je kupio od DOO "Venus Property" urbanizovanu parcelu sa urbanističko-tehničkim uslovima i idejnim projektom.

Nakon knjiženja prava vlasništva...

DOO "Alseir properties" je dobio novo rješenje o lokaciji na svoje ime sa istim uslovima - spratnosti P+2. Isti uslovi su dati i u građevinskim dozvolama, na osnovu kojih su izgrađeni objekti, stoji u reagovanju.

Navodi se da su Upravni sud i Ministarstvo održivog razvoja odbili predloge republičkog inspektora za urbanizam, jer su "u suprotnosti sa važećim zakonskim propisima".

Bonus video: