Restoran "Biogradsko jezero" izdat firmi iz Kolašina na 5 godina

Upravni odbor NPCG je odlučio da za najpovoljnijeg ponuđača odabere “MI Trade” DOO iz Kolašina
375 pregleda 0 komentar(a)
Restoran Crno jezero, Foto: Arhiva Vijesti
Restoran Crno jezero, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.04.2011. 13:43h

Upravni odbor Nacionalnih parkova Crne Gore, nakon što na javni poziv za izgradnju restorana "Crno jezero" i njegov zakup na period od 10 godina nije dostavljena ni jedna ponuda, odlučio je da to javno preduzeće samo investira izgradnju ugostiteljskog objekta koji je krajem prošle godine progutao požar.

Na sjednici Upravnog odbora održanoj krajem prošle nedelje zaključeno je da je najverovatnije kriza uticala da se na javni poziv za izgradnju restorana na Žabljaku niko nije javio.

“Pošto je u interesu Nacionalnih parkova da se ovaj projekat realizuje, mi ćemo biti investitori, a uz stručnog i odgovornog izvođača završićemo restoran do početka ljetnje turističke sezone, tačnije do 1. jula”, kazao je na sjednici direktor NP Rade Gregović.

Zbog nemogućnosti da to javno preduzeće iz sopstvenih prihoda u cjelosti finansira izgradnju Gregović je kazao da postoji potreba za kreditnim zaduženjem.

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup restorana “Biogradsko jezero” na period od pet godina ponude su došle iz Kolašina.

“Kako su oba ponuđača dala istu cijenu godišnjeg zakupa, komisija je završila vrednovanje ponuda po kriterijumima utvrđenim javnim pozivom. Upravni odbor NPCG je odlučio da za najpovoljnijeg ponuđača odabere “MI&MA Trade” DOO iz Kolašina”, navodi se u saopštenju.

Nakon požara koji je u noći između 4. i 5. decembra prošle godine uništio restoran "Crno jezero" NPCG raskinuli su ugovor sa nikšićkim preduzećem d.o.o. “Đurković kompani” jer je utvrđeno da zakupac nije osigurao restoran, iako mu je to bila ugorona i zakonska obaveza.

Gregović je tada kazao da novi objekat na istoj lokaciji mora biti završen do ljetnje turističke sezone.

Bonus video: