Kontejnerski terminal Luke Bar šansa za srpska preduzeća

Prethodni teneder za prodaju 54,5 odsto akcija Kontejnerskog terminala i za dodjelu koncesije na 30 godina, propao je jer nije bilo zainteresovanih.
86 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.04.2011. 14:47h

Novi tender za privatizaciju dijela Luke Bar, koji bi trebalo da bude rapsian u drugoj polovini godine, prilika je za srbijanske kompanije, ocijeni su iz barskog preduzeća Kontejnerski terminal i generalni tereti.

Andrija Radusinović, izvršni direktor Kontejnerskog terminala, koji je nastao restrukturiranjem Luke Bar, kazao je da se vode pregovari sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o raspisivanju međunarodnog tendera.

"Vjerujemo da ćemo sa nekim od značajnih partnera veoma brzo potpisati neki ugovor u tenderskom procesu. Tender je otvoren za sve", poručio je Radusinović, prenosi Tanjug.

On je objasnio da ne prodaju neće biti ponuđena čitava Luka, već terminal operator - kontejnerski terminal i generalni tereti.

Radusinović smatra i da je u interesu Srbije da se dobro pozicionira „na tom logističkom koridoru“, putem železničkih ili specijalizovanih operatora na terminalu.

Prethodni teneder za prodaju 54,5 odsto akcija Kontejnerskog terminala, jednog od tri preduzeća nastalih restrukturiranjem Luke Bar, kao i za dodjelu koncesije na 30 godina, koji je raspisan u oktobra 2009. godine, propao je jer nije bilo zainteresovanih.

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar, Predrag Ivanović, ranije je ocijenio da je odsustvo ponuda na tenderu bila posljedica ekonomske krize, ali i da interesovanje potencijalnih kupaca iz Srbije za kupovinu dijela barske kompanije neće opasti.

Bonus video: