Saradnja privrednika Srbije i Crne Gore na Koridoru 11

Radusinovoć je istakao da Kontejnerski terminali uspješno sarađuju sa Željeznicama Srbije u izvozu proizvoda Ju-es stil iz Srbije, koja oko 40.000 tona robe izveze preko barske luke
0 komentar(a)
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kontejnerski terminal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2011. 11:34h

Predstavnici Privredne komore Beograda i crnogorske komapanije Kontejnerski terminal i generalni tereti-Bar dogovorili su proširenje saradnje u projektima na trasi Koridora 11.

"Očekujemo da tržište Srbije, ali i regiona, preko Koridora 11 ostvari uspješniji razvoj", izjavio je izvrssni direktor Kontejnerskih terminala Andrija Radusinović.

Kompanija Kontejnerski terminali nastala je restrukturiranjem Luke Bar. Vlada Crne Gore je većinski vlasnik sa 54 odsto akcija tog preduzeća registrovanog u septembru 2009. godine.

Radusinovoć je istakao da Kontejnerski terminali uspješno sarađuju sa Željeznicama Srbije u izvozu proizvoda Ju-es stil (U.S. Steel) iz Srbije, koja oko 40.000 tona robe izveze preko barske luke.

"Regionalna saradnja i obezbjeđenje boljih uslova za efikasnije i ekonomiccnije poslovanje, zaštitu životne sredine i bezbjednost, su postulati Evropske unije kojima Srbija i Crna Gora ostvaruju nacionalne interese i zajedno nastupaju na inostranim tržištima", kazao je sekretar Udruzzenja za saobrachaj i telekomunikacije Privredne komore Beograda Dragan Stefanović.

Bonus video: