Dakićevci neće dozvoliti prodaju opreme

Radnici su se okupili u znak protesta što im nakon nekoliko godina i sedam propalih sudskih prodaja dijela imovine bivše fabrike mašina još nije isplaćeno više od 40 miliona eura dugovanja za neisplaćene zarade dodijeljene sudskom odlukom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 18:36h

Bivši radnici “Radoja Dakića” okupili su se pred zgradom Vlade u znak protesta što im nakon nekoliko godina i sedam propalih sudskih prodaja dijela imovine bivše fabrike mašina još nije isplaćeno više od 40 miliona eura dugovanja za neisplaćene zarade dodijeljene sudskom odlukom.

Predstavnici Koordinacionog odbora povjerilaca upozorili su juče pismeno Savjet za privatizaciju i bord “Dakića” da zaustave za 1. april najavljenu prodaju mašina, alata i dijela pokretne opreme i najavili da će se zbog toga u petak okupiti u sjedištu kompanije.

"Neko prenebregava činjenicu da smo mi vlasnici 31 odsto akcija društva. Mi smo imali privremenu mjeru zabrane raspolaganja pokretnom imovinu, ali je naš advokat zajedno sa nekim koje bio prvi na spisku u pogonu Transmisija odustao od toga i omogućio nekome da tu opremu sada proda.

Prodaja je planirana u petak 1. aprila zbog čega ćemo mi u petak obići fabriku. Ovih dana ta se oprema “čerupa” i mi tome moramo stati na pu", saopštio je juče predsjednik Koordonacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević, pozivajući bivše radnike da sjutra dođu u “Dakić”.

On je poručio bivšim radnicima da će naplatiti potraživanja koja je potvrdio sud sa više pravosnažnih i izvršnih presuda i sve povjerioce pozvao na jedinstvo.

Bonus video: