Veliko interesovanje za sindikalne stanove u Baru

Izgrađeni stanovi biće ponuđeni krajnjem korisniku po cijeni najmanje 40 posto nižoj od tržišne, a orijentaciona cijena koja se može sada predvidjeti je oko 700 eura po kvadratnom metru.
125 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Stojanović, Foto: Radomir Petrić
Jovan Stojanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 28.03.2011. 15:03h

"Za stanove u „Sindikalnim zgradama“ u Baru vlada veliko interesovanje. Na naš dopis barskim sindikalnim organizacijama i preduzećima da dostave svoje potrebe, pristigla trebovanja stanova već sada duplo prevazilaze broj stanova koji će biti izgrađen", rekao je Jovan Stojanović, predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar (OSP).

Ovaj projekat od ukupno 270 stanova trenutno je najveća investicija u okviru akcije „1000 stanova solidarnosti“, vrijedna oko 12 miliona eura. Na lokaciji DUP Topolica-Bjeliši iza OŠ „Jugoslavija“ biće izgrađene tri zgrade od po 90 stanova svaka, sa ukupno 21.000 m2 stambenog prostora na lokaciji površine 8.700 m2. Projektovani stanovi su dvosobni od 60-70 m2 i jednosobni od 45-50 m2 kojih će u zgradama biti jednak broj. Opština Bar je inače ustupila gratis lokaciju sindikatu, a gradnju oslobodila plaćanja komunalija.

Na lokaciji DUP Topolica-Bjeliši iza OŠ „Jugoslavija“ biće izgrađene tri zgrade od po 90 stanova svaka, sa ukupno 21.000 m2 stambenog prostora na lokaciji površine 8.700 m2.

"Izgrađeni stanovi biće ponuđeni krajnjem korisniku po cijeni najmanje 40 posto nižoj od tržišne, a orijentaciona cijena koja se može sada predvidjeti je oko 700 eura po kvadratnom metru. Uslovi kupovine stana nakon sklapanja ugovora sa Crnogorskim fondom za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) mogu biti direktna kupovina, lizing, te kredit preko Erste banke, a moguće je i rentiranje stanova uz garanciju firme. Pored načina na koji će se stan dobiti, na konačnu cijenu kvadrata stana značajno utiče i subvencioniranje poslodavca", zaključeno je nedavno na zajedničkoj sjednici Predsjedništva OSP Bar sa predstavnicima Opštine Bar i CFSSI.

Mali kuriozitet je činjenica da u ovom procesu idemo korak prije postavljenih rokova-Komisiju ćemo imenovati 15 dana ranije od predvuiđenog termina", zaključio je predsjednik OPS Bar.

Početak radova se očekuje u drugoj polovini ovog avgusta, a kako je ranije najavljeno, gradnja bi trebalo traje oko 18 mjeseci. Stojanović je „Vijestima“ ukazao da će u svim komisijama koje će oko ove gradnje formirati CFSSI biti uključeni i predstavnici Opštine i OSP.

"U ovoj nedjelji biće okončan pretkvalifikacioni tender za izvođača radova, te izabrana Komisija za raspdelu stanova u kojoj će biti predstavnici Opštine i OSP. Sa CFSI utvrdićemo kriterijume za raspodjelu koja će biti završena sa početkom gradnje. Mali kuriozitet je činjenica da u ovom procesu idemo korak prije postavljenih rokova-Komisiju ćemo imenovati 15 dana ranije od predvuiđenog termina", zaključio je predsjednik OPS Bar.

Bonus video: