Firma iz Gusinja pokreće pogon za proizvodnju zdrave hrane

Direktor Musa Gočaj je kazao da je ovih dana montiran novi mlin i prateća oprema za mljevenje svih vrsta žitarica, te da će vrlo brzo početi sa radom
85 pregleda 0 komentar(a)
Aljo Hot upravna zgrada Gusunje, Foto: Amil Ibrahimagić
Aljo Hot upravna zgrada Gusunje, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 18.03.2011. 16:59h

Nakon teških godina poslovanja kroz koje je prošla jedana od najuspješnijih Zemljoradničkih zadruga u Crnoj Gori "Aljo Hot" iz Gusinja, koja je ranije zapošljavala 80, a danas tek 14 radnika, ponovo će početi sa aktivnim radovima.

Nedavno je "Aljo Hot" izvršio adaptaciju objekta upravne zgrade u centru Gusinja, koja je sagrađena prije 50 godina u kojoj će biti smješten pogon za proizvodnju zdrave hrane.

Onošto će naši potrošači dobitijati iz ovog pogona su sve vrste integralnog brašna i pakovanja sušenih borovnica, šljiva i pečuraka“, kazao je Gočaj

"Za kompletnu adaptaciju upravne zgrade utorošili smo 100.000 eura, samim tim stečeni su uslovi za formiranje proizvodnog pogona. U ovom pogonu biće zapošljeno 10-ak radnika za početak i svakako da planiramo dalja zapošljavanja, jer smo sigurni da ćemo crnogorskom tržištu ponuditi kvalitetnu i zdravu hranu, po čemu smo od vajkada poznati i dan danas", rekao je Gočaj.

Prema njegovim riječima otvaranje proizvodnog programa očekuje se brzo.

"Procedura oko dobijanja dozvole za rad je u proceduri i naše tržište će za početak biti Crna Gora, a kasnije ćemo se dalje širiti. Onošto će naši potrošači, koji i danas prepoznaju domaću hanu iz Gusinja poput na daleko poznatog krompira, dobitijati iz ovog pogona to su sve vrste integralnog brašna i pakovanja sušenih borovnica, šljiva i pečuraka“, kazao je Gočaj.

Od Podgorice dobili plac na Starom aerodromu

On je dodao, da je zadruga poslije rušenja svoje zgrade na Koniku, dobila od Podgorice novi plac na novoj lokaciji, te konstatovao da proizvodnja u pogonu za mesne prerađevine u Gusinju nije zaživjela.

"Plac je površine 1.200 kvadrata sa pravom na gradnju sedmospratne zgrade koju planiramo da izgradimo, a plac se nalazi u neposrednoj blizini hotela Kostas na Starom aerodromu. Ugovor sa nadležnima iz gradske uprave je već potpisan i plaćene su sve obaveze Upravi prihoda, odnosno trećina od ukupne vrijednosti placa. Proizvodni pogon za preradu mesnih proizvoda koji posjedujemo je izdat po drugi put pod zakup i taj rok ističe 25. avgusta, ali do aktiviranja tog pogona nije došlo od strane zakupca i najvjerovatnije ćemo ugovor o zakupu poništiti tokom avgusta ove godine", kazao je Gočaj.

Podsjetimo, Građevinska inspekcija 13. februara 2008. godine uklonila je objekat ZZ "Aljo Hot" u Drvarskoj ulici na Vrelima Ribničkim.

Iz inspekcije glavnog grada, tada su saopštili "da je objekat površine 350 metara kvadratnih, bio dotrajao i kao takav predstavljao opasnost za ljude i okolinu, te su nakon brojnih prijava građana i sagledavanja situacije, shodno zakonskim normama donijela rješenje o uklanjanju privremenog objekta.

Bonus video: