IDU DO KRAJA

U 11.55 protest mještana Svetog Stefana

Kome je interes da građani i naši gosti ne mogu godinama prići plažama i šetališnim stazama na području Miločera i pored obećanja nadležnih da su one slobodne za sve
0 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.02.2019. 00:21h

Koordinacioni odbor građana sa područja Svetog Stefana, Miločera i Pržna, organizovaće danas protest zbog, kako su kazali, postojećeg odnosa prema turizmu na ovom području.

Protest će, kako su najavili, početi u pet do 12 sati ispred ulaza u grad hotel Sveti Stefan, a nakon toga će krenuti u protestnu šetnju kroz Miločer.

Članovi Koordinacionog odbora pitali su kako je moguće da se popularni Sveti Stefan rekonstruiše već pet godina, da je zatvoren za građane i turiste, kao i da li je to interes građana i turizma Crne Gore.

"Kome je interes da građani i naši gosti ne mogu godinama prići plažama i šetališnim stazama na području Miločera i pored obećanja nadležnih da su one slobodne za sve? Ko može da zabrani vjernicima sa područja Svetog Stefana da posjete četiri crkve u hotelu i kome smeta obnova hrama Svetog Aleksandra Nevskog", pitaju građani.

Članovi Koordinacionog odbora saopštili su da će nastaviti da protestuju sve dok se problemi građana tog područja ne riješe.