Radulović: Ne treba nam Krivokapićeva naknadna pamet

"Stvarnost je mnogo ozbiljnija nego što je predstavlja Krivokapić bilo da su u pitanju brojni trajno devastirani resursi i privredni subjekti".
75 pregleda 0 komentar(a)
branko radulovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
branko radulovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.03.2011. 14:14h

Naknadna pamet Ranka Krivokapića da je bila pogrešna privatizacija Kombinata aluminijuma i Željezare je samo dio pogubne istine o koruptivnoj i retrogradnoj privatizaciji koja je sprovođena i koja se i dalje sprovodi u Crnoj Gori, saopštio je potpresjednik PzP-a dr Branko Radulović.

On je reagovao povodom izjave šefa parlamenta da Crna Gora nije dobila dobre strateške partnere u Kombinatu aluminijuma i Željezari, i da je to greška koju ova vlast treba da prizna.

"Stvarnost je mnogo ozbiljnija nego što je predstavlja Krivokapić bilo da su u pitanju brojni trajno devastirani resursi i privredni subjekti, limitirane mogućnosti njivove valoruzacije, propale na stotine miliona eura, velika zaduženja, ugovori sa kojima smo kolonijalno okovani, izgubljeno vrijeme i na hiljade starih i novih radnih mjesta, desetkovani i demoralisani radnici", rekao je Radulović.

Zaboravio na "kumove"

"Tako, kada računa visinu gubitaka i koliko nas je do sada koštalo ovo tehnološko 'groblje, krš, nakaze i zastiđe' od KAP-a i Željezare, tada zaboravlja na brojne marvezacije, utaje, subvencije i opraštanja. Cifra oko Željezare iznosi oko 200 miliona eura, što je četiri modernizovane i konkurentne Željezare, a oko KAP-a oko 800 miliona ili šest ekoloških, profitabilnih i na ponos kombinata".

Radulović ističe da šef parlamenta „zaboravlja na aktere ovih anticrnogorskih radnji, Đukanoviće, na njihove kumove i pajtaše, na direktne izvršioce, na razne Deripaske i Lebejzone i ostale bjelosvjetske derikože, na Milovog Vujicu, koji je u raznim oblicima, akter svega“.

"Ne znam o čemu misli Krivokapić kada kaže da ima moralno pravo da sada kaže da su bile pogrešne privatizacije. Da li zato što se nije 'omrsio' od ove crnogorske pogibije, da li zato što je sve to 'vidio' a 'žmurio' da bi Crna Gora bila samostalna. Znam jedno da bi mu oprost dijela grehova bilo i priznato neko đavolje vizionarstvo ukoliko bi hitno zaustavio energetsku kolonizaciju Crne Gore i 'potapanje' Morače, što je postalo i predmet preispitivanja državnog tužilaštva Italije i interesovanja opozicionih senatora i medija u toj zemlji".

Oprost grijeha

"Ukoliko bi raskinuli kolonijalne ugovore i preispitali lopovluke oko KAP-a i Željezare, i poslali 'Milovog Vujicu kući'. Ukoliko bi doprinio da se spasi što se spasti može i po cijenu raskida koalicije. Sve ostalo je blef i pokušaj moralnog, političkog i krivičnog aboliranja. Reci Ranko, na što si mislio i da li si naumio nešto činiti", istakao je u reagovanju Radulović.

Bonus video: