Crna Gora prva na listi destinacija za 2011.

Lista je sklopljena na osnovu utisaka upravo završenog međunarodnog sajma turizma u Milanu, na kojem se predstavila i Crna Gora.
0 komentar(a)
sveti stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
sveti stefan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.02.2011. 13:56h

Crna Gora našla se na prvom mjestu top-liste od 11 destinacija koje ne treba propustiti u 2011. godini, koju je objavio italijanski ekonomski list "Il sole 24 ore", u sekciji Vjađi24, posvećenoj putovanjima.

Lista je sklopljena na osnovu utisaka upravo završenog međunarodnog sajma turizma u Milanu, na kojem se predstavila i Crna Gora.

Il Sole 24 Ore piše da je Crna Gora bila jedan od glavnih protagonista velikog međunarodnog turističkog sajma u Italiji, održanog po 31. put od 17. do 20. februara.

Pržno, Bečići, Budva

Radi se o najvažnijem turističkom sajmu, koji je uz veliki broj izlagača iz svih krajeva svijeta ove godine imao i blizu 200.000 posjetilaca kada se zbroje sve propratne aktivnosti sajma.

Crnu Goru je predstavila Nacionalna turistička organizacija.

Sole 24 ore ističe Pržno, Bečiće i Budvu među najatraktivnijim lokacijama, a govori i o Svetom Stefanu Aman resortsa kao "perli" Crne Gore.

Italijanski list u adute Crne Gore, uz neizbježni pomen kanjona Tare i crnogorskih planina, pominje i mogućnosti biciklističkih tura, ali i marinu za jahte Porto Montenegro. Kao hotel za posjetioce manjih platezhnih moguchnosti, Sole 24 ore preporučuje hotel Slovenska Plaža.

Beograd ispred Kopenhagena

Odmah nakon Crne Gore, na listi destinacija koje treba posjetiti u 2011. nalazi se grad Beograd, koji Il Sole 24 ore predstavlja kao jednu od 10 najatraktivnijih svjetskih metropola kada je u pitanju zabava.

Iz Beogradske ponude Sole 24 ore između ostalog ističe beogradski Dizajn vik (Design Week) sa svojim propratnim događajima, koji se održava svakog maja, i noćni klub Plastik, a preporučuje posjetiocima i vodič Belgrade Eye za dalje informacije o noćnom životu grada.

Il Sole 24 ore izdvaja hotele Le Petit Piaf, i Town House 27, kao "hotele po posljednjoj modi", zbog savremenog dizajna i centralne pozicije.

Ostalih 9 destinacija prema izboru Sole 24 ore, redosljedom od trećeg mjesta naniže: Kopenhagen (3. mjesto), Marsej (4), Sri Lanka (5), Nikaragua (6), Kamčatka (Rusija) (7), Kina (8), Melburn (9), Doha (10), i Bejrut (11).

Bonus video: