DEMANTUJU POSLANIKA

Reagovanje: Radulovićeve tvrdnje su netačne

Tvrdnje prof. Radulovića, koje je javno saopštio 22. februara 2011.g. na sjednici Odbora za kontrolu privatizacije, a tiču se izvještaja o implementaciji Ugovora o kupoprodaji akcija KAP-a, apsolutno nijesu tačne.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2019. 01:44h

Povodom izjava poslanika i profesora Univerziteta Crne Gore, Branka Radulovića, "Vijestima" je stiglo reagovanje sa Ekonomskog fakulteta, koje prenosimo integralno:

U cilju istinitog informisanja javnosti, zaštite ugleda Univerziteta kojem pripadamo, i profesionalne časti koju imamo, dužni smo saopštiti sljedeće:

 1. Tvrdnje prof. Radulovića, koje je javno saopštio 22. februara 2011.g. na sjednici Odbora za kontrolu privatizacije, a tiču se izvještaja o implementaciji Ugovora o kupoprodaji akcija KAP-a, apsolutno nijesu tačne, ni u jednom segmentu.

 2. Izvještaje su sačinili članovi konzorcijuma koji je sastavljen od profesora i saradnika Ekonomskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i advokatske kancelarije Martinović, koji su ovaj projekat dobili na javnom medjunarodnom tenderu.

 3. Sve konstatacije i zaključci konzorcijuma u Izvještajima su izraženi jasno, nedvosmisleno i dokumentovano u skladu sa opšteprihvaćenom naučnom metodologijom.

Dokumentacija koja je bila osnov za Izvještaje dostavljena je od ugovornih strana, i predstavlja dokumentacioni prilog svakog Izvještaja.

4. Na osnovu iznijetog tvrdimo da su izjave prof. Radulovića o falsifikatima u Izvještajima lišene bilo kakvog osnova i smisla, te predstavljaju grubu klevetu institucija i autora izvještaja.

Očekujemo da se prof. Radulović, javno izvini zbog iznijetih tvrdnji, za koje vjerujemo da predstavljaju samo njegovu političku promociju.

 Za konzorcijum:

Ekonomski fakultet,

Metalurško-tehnološki fakultet,

Advokatska kancelarija Martinović

 Dr Milorad Jovović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore