Radnik Radoja Dakića nudi bubreg na prodaju

Protest bivših radnika "Radoja Dakića" bio je je u znaku svjetskog Dana socijalne pravde.
78 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Arhiva Vijesti
Radoje Dakić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.02.2011. 14:12h

Protest bivših radnika "Radoja Dakića" održan danas bio je u znaku svjetskog Dana socijalne pravde, saopštio je predsjednik Koordinacionog odbora, Milan Vukčević.

"U državi socijalne pravde Crnoj Gori, da bi se spasio život sebi i porodici jedan radnik nudi bubreg na prodaju, a jedna radnica kaže da joj se čini da bi možda bilo bolje njoj i njenoj porodici da nije živa", rekao je Vukčević nakon protesta.

On je kazao da je mirnom protestu prisustvovao veći broj bivših radnika nego inače.

Primijetili su, rekao je Vukčević, i veće prisustvo policije, jer je razmatrana mogućnost defilea ispred Vlade.

Vukčević je podsjetio da imovina "Radoja Dakića" nije prodata ni na sedmom sudskom ročištu u Osnovnom sudu koje je na zahtjev advokata Veselina Raspopovića odloženo za 2. mart. Ročište je, kako je rekao Raspopović, odloženo na zahtjev nepoznatog investitora navodno iz Njemačke.

"Iz Vlade su nam rekli da im to nije poznato, ali da postoji interesovanje domaćih kupaca", kazao je Vukčević.

Predstavnici Vlade su u petak razgovarali sa predstavnicima Koordinacionog odbora koji nijesu bili zadovoljni sastankom.

Predstavnici bivših radnika tvrde da su na sastanku sa savjetnicima premijera Igora Lukšića dobili drugačije informacije u odnosu na pismo koje im je on uputio krajem januara.

Oni su saopštili da im je na sastanku sa predstavnicima Vlade predloženo da se za prodaju imovine "Radoja Dakića" sačeka domaći kupac kako bi se obezbijedila radnička potraživanja.

Bivši radnici Radoja Dakića, njih oko 1,7 hiljada, godinama čeka izvršenje sudske presude na osnovu koje je trebalo da se proda imovina firme i radnicima isplati 77 zaostalih zarada.

Bonus video: