Radulović: A2A je treći italijanski okupator

Poslije admirala Vitorija Mole, 1918. godine, i generala Pircija Birolija, sadašnja okupacija je od strane A2A i italijanskih komunalaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 13:41h

Bivši premijer Milo Đukanović, iz svojih razloga i problema, pokušava da po treći put okupira Crnu Goru od italijanskih vojnih ili interesnih struktura, saopštio je danas potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

“Poslije admirala Vitorija Mole, 1918. godine, i generala Pircija Birolija, sadašnja okupacija je od strane A2A i italijanskih komunalaca. Energetska samodovoljnost je uslov svih uslova ekonomske i bezbjedonosne sigurnosti Crne Gore. Pokret za promjene stoji na braniku Crne Gore do kraja”, naveo je Radulović u reagovanju dostavljenom “Vijestima”.

Radulović je reagovao povodom ocjene bivšeg ministra ekonomije Branka Vujovića, koji je krivičnu prijavu koju je njegova stranka juče vrhovnom državnom tužiocu podnijela protiv niza crnogorskih zvaničnika i italijanskog premijera Silvija Berluskonija, nazvao glupošću.

Radulović je pozvao Vujovića da bude svjedok saradnik u procesu koji očekuje da pokrene državni tužilac, jer će, kako kaže, u tom slučaju kazna biti blaža.

“A što će biti sa slučajem „Specijalni čelici“ oko privatizacije Željezare, gdje je on potpisao štetni ugovor? Dolaze vremena za naplatu da ima neke koristi za Crnu Goru - naveo je Radulović.

Vujović da bude svjedok saradnik

On dodaje da ono što je činio i izvršavao Branko Vujović, kada je u pitanju preuzimanje crnogorskog energetskog resursa “od strane italijanskih interesnih struktura”, sadrži dovoljno indicija da je u pitanju zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, protivzakonit uticaj i da je bio pripadnik kriminalne organizacije.

”A postoji dovoljno indicija da osumnjičena lica iz krivične prijave, koju smo procesuirali predsjednik PzP-a Nebojša Medojević i ja, ispunjava sedam uslova. Čak što više, i osmi kriterijum, da je kriminogena organizacija prala novac, može imati određene indicije, imajući u vidu da se A2A bavi i komunalnim poslovima i otpadom i da je ta djelatnost predmet pažnje italijanskih policijsko-pravosudnih organa", naveo je Radulović u svom reagovanju.

Medojević i Radulović podnijeli su juče vrhovnom državnom tužiocu i Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala krivičnu prijavu protiv bivšeg premijera Mila Đukanovića, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, koje sumnjiče za navodnu „zloupotrebu položaja i ovlašćenja u privredi, protivzakoniti uticaj i stvaranje kriminalne organizacije“ u periodu od 2007. do 2011. godine

Prijava za iste sumnje podnijeta je i protiv potpredsjednika Vlade Crne Gore Vujice Lazovića, bivših ministara Branka Vujovića i Branimira Gvozdenovića, predsjednika borda Elektroprivrede Srđana Kovačevića, predsjedavajućeg Odbora Regulatorne agencije za energetiku Branka Kotrija, direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CEPS) Zorana Đukanovića i predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti dr Zorana Đikanovića.

Bonus video: