Sukobi u Egiptu bez uticaja na Lušticu

Projekat razvoja integrisanog turističkog naselja je u fazi izrade master plana, koji predstavlja osnovu za izradu detaljnog urbanističkog plana, čiji se završetak očekuje na proljeće
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 16:22h

Projekat kompanije Oraskom za izgradnju integrisanog turističkog naselja oko zaliva Trašte neće biti ugrožen zbog protesta u Kairu, saopšteno je iz firme Luštica Divelopment.

"Kompanija Luštica divelopment naglašava da planovi za 2011. godinu ni na koji način neće biti ugroženi zbog situacije u Egiptu.

Orascom DH, vlasnik 90 odsto akcija kompanije Luštica divelopment, je švajcarska firma i svi evropski projekti, u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori, se finansiraju nezavisno od projekata u Egiptu. Kao rezultat dokapitalizacije koja je realizovana prošlog septembra, ODH raspolaže sredstvima za razvoj svih svojih projekata", tvrdi se u saopštenju.

Projekat razvoja integrisanog turističkog naselja je, kako se podsjeća, trenutno u fazi izrade master plana, koji predstavlja osnovu za izradu detaljnog urbanističkog plana (DUP), čiji se završetak očekuje na proljeće, u skladu sa rokovima datim u planu operacija.

"Cilj je da se izgradi, a zatim vodi integrisano odmaralište koje nudi širok spektar kapaciteta uključujući 8 hotela, 1.600 apartmana, 750 vila, centar naselja sa svim neophodnim pratećim objekatima kao što su prodavnice, škole, medicinske usluge, zatim 2 marine, sadržaji za sportove na vodi, konferencijski centar, Talaso centar i golf teren sa 18 rupa. Početak radova na prvoj fazi se očekuje do kraja godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: