Ulcinjani: Kjubus luks kolateralna šteta

Ako ste pak uspješni, ako nemate gubitaka u poslovanju, zašto još nijeste dostavili tražene bankarske garancije, koje ste morali osigurati još prilikom konkurisanja
0 komentar(a)
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2011. 16:30h

Grupa nevladinih organizacija i intelektualaca iz Ulcinja juče je ponovila ocjene da je britanska firma Kjubus luks za njih nereferentna, mala kompanija, ali i najmanje sporna u cijelom poslu oko zakupa Valdanosa.

U saopštenju grupe kaže se da su očekivali da Milan Kotur dokaže da njegova kompanija ispunjava uslove tendera.

“Očekivali smo da Kotur saopšti crnogorskoj javnosti koliki je to dobitak ostvarila njegova firma u 2006. i 2007. godini i time olakša nelagodnu poziciju predsjednika Tenderske komisije i vicepremijera Vujice Lazovića”, navodi se u saopštenju istaknutih Ulcinjana.

Dodaju da “nerado” pominju tu firmu i navode da je “sve bilo tako čisto, odavno bi ranija Vlada ovaj posao okončala, još u 2009. godini”.

“Ako ste pak uspješni, ako nemate gubitaka u poslovanju, zašto još nijeste dostavili tražene bankarske garancije, koje ste morali osigurati još prilikom konkurisanja? Mi bi se radovali da je Kjubus luks uspio da privatizuje hotel „Lido“ na Velikoj plaži, za koji je takođe konkurisao. Ali, eto, ni jedan mali hotel vam nijesu dali, a htjeli su, navodno, čitav Valdanos od 3,5 miliona kvadratnih metara”, stoji u saopštenju.

“Vi ste kolateralna šteta u ovom krajnje sumnjivom poslu. Ali, sami ste pristali da se dogovarate sa nekredibilnim osobama. Ili vam je možda neko nešto obećao? Korisno bi bilo da imamo vaš odgovor”, zaključili su Ulcinjani.

Bonus video: