Kjubus Luks: Ne shvatamo kampanju protiv nas

"Ističemo da su objavljeni rezultati netačni i da su dati isključivo u cilju obmane crnogorske javnosti i diskreditacije naše firme iz nama nepoznatih razloga."
0 komentar(a)
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2011. 11:14h

Britanska kompanija Kjubus luks, kojoj Vlada planira da izda u dugoročni zakup ulcinjsku uvalu Valdanos, saopštila je da su podaci o njihovom negativnom poslovanju u nizu prethodnih godina netačno navedeni i da razmišljaju da protiv onih koji prave lošu sliku o njima u crnogorskoj javnosti pokrenuti postupak pred međunarodnim sudovima.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) juče je objavio finansijske izvještaje Kjubus luksa u periodu od 2003. do 2010, sa izuzetkom 2006. godine, u kojem se vidi da je ta kompanija pravila gubitke, zbog čega, prema MANS-u, nije mogla da pobijedi na tenderu.

“Posljednjih dana imali smo priliku vidjeti javno prikazane rezultate poslovanja naše kompanije za razdoblje 2004-2010, kako tekstualno tako i grafički. Ističemo da su objavljeni rezultati netačni i da su dati isključivo u cilju obmane crnogorske javnosti i diskreditacije naše firme iz nama nepoznatih razloga”, stoji u saopštenju Kjubus luksa dostavljenom “Vijestima”.

Namjerno izostavljena 2006?

Oni preciziraju da je 2005 godine iskazan je gubitak firme iz razloga pokrića gubitka iz prethodnih godina.

“2006 nema iskazane na prikazanom grafikonu.Zašto? Autor je namjerno izostavio godinu pozitivnog poslovanja.Neka čitaoci ovih redaka procjene zašto.2007 kao i 2008 bile su uspjesne godine poslovanja.Tenderska je komisija na temelju trazenih dokumenta te vizije razvoja projekta i ocuvanja prirodnih resursa a naročito maslinika,na čemu smo bazirali prepoznatljivost projekta,donjela odluku o odabiru najmoprimca”, navodi se u saopštenju kojeg potpisuje jedan od direktora kompanije, Milan Kotur.

“U slučaju da do takvih pomaka dođe bit ćemo prisiljeni pokrenuti ,pred međunarodnim sudom, postupak zbog nadoknade štete prema onima koji su takvo stanje uzrokovali i koji su bili vinovnici ove neshvatljive kampanje. Ne možemo vjerovati da netko u Crnoj Gori može sumnjati u legitimnost i namjere jedne kompanije koja javno posluje na dvjema najjačim svjetskim burzama”, dodaje se u saopštenju.

Bez dalje polemike

Navodi se da je Kjubus luks u toku tenderske procedure ispoštovao sve uslove tražene tenderom kako po dokumentaciji tako i po zadanim rokovima.

“Kjubus luks je kompanija koja kotira na Londonskoj i Frankfurtskoj burzi te samom tom činjenicom svaki javno a netačno iznesen podatak može imati negativan učinak na kretanje vrijednosti dionica”, naveli su iz britanske kompanije.

Tvrde i da su obavijestili tendersku komisiju o rokovima potpisivanja ugovora o najmu a u skladu sa “svim uslovima određenim predmetnim ugovorom kako po pitanju bankarskih garancija tako i ostalim relevantnim uslovima”.

“Nakon ove izjave napominjemo da više ni na koji način nećemo polemizirati sa onima koji obmanjuju javnost u samo njima znanom cilju”, zaključuje se u saopštenju Kjubus luksa.

Bonus video: