Opština Budva u teškoj ekonomskoj situaciji

Oko 360 zaposlenih u opštinskoj administraciji i još skoro toliko u javnim preduzećima, ustanovama i službama, mjesecima ne prima plate, a dug prema bankama i povjeriocima se povećava.
84 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.02.2011. 13:48h

Opština Budva se, nakon hapšenja njenih čelnika u aferi Zavala, nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, uoči ovogodišnje turističke sezone od koje se puno očekuje.

Prema saznanjima agencije Mina-business, oko 360 zaposlenih u opštinskoj administraciji i još skoro toliko u javnim preduzećima, ustanovama i službama, već mjesecima ne primaju plate, a dug prema bankama i povjeriocima se povećava.

Postojeću situaciju značajno otežavaju i česte blokade računa Opštine, a dodatno opterećuju i nove afere i pokretanje krivičnih prijava.

Izlazak iz teške finansijske situacije bio bi moguć, kada bi se od građana i preduzeća naplatili visoki iznosi dugovanja prema Opštini Budva po osnovu komunalija, ali taj posao ide sporo.

Nikada teža situacija u Budvi događa se u periodu, kada počinju pripreme za ovogodišnju turističku sezonu, od koje građani na Budvanskoj rivijeri uglavnom i žive.

U istražnom zatvoru nalazi 11 osumnjičenih u slučaju Zavala, među kojima gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, potpredsjednik te Opštine Dragan Marović, a svim okrivljenima produžen je pritvor za dva mjeseca.

Oni se sumnjiče da su počinili niz zloupotreba službenog položaja tokom kupoprodaje zemljišta, namjene, a potom i nelegalne izgradnje kompleksa Zavala invest i postrojenja za desalinizaciju morske vode na brdu Zavala

Bonus video: