Damjanović: Veoma čudno postupanje Ustavnog suda

"Postavlja se pitanje pravih motiva donošenja još jedne odluke Ustavnog suda kojom se umanjuju zakonska prava građana ove države”, naveo je Damjanović
2 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2018. 15:03h

“Veoma je indikativno, najblaže rečeno, da se Ustavni sud odlučio da pokrene postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza krajem novembra prošle godine, nakon dvije i po godine od donošenja istog u Skupštini”, ocijenio je za “Vijesti” Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik.

“Uz ovoliki dug protok vremena, i uz činjenicu da je Osnovni sud već donio nepravosnažnu presudu u korist bivših zaposlenih Kombinata aluminijuma u stečaju, postavlja se pitanje pravih motiva donošenja još jedne odluke Ustavnog suda kojom se umanjuju zakonska prava građana ove države”, naveo je Damjanović.

Ustavni sud Crne Gore juče je oborio Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a koji su zbog stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju.

Bivši radnici KAP-a, njih 414, koji su u drugoj polovini 2013. bili primorani da napuste kompaniju zbog pokretanja stečaja, nekoliko godina uzalud su čekali na isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa ovim propisom.

“Očekujući objavljivanje odluke Ustavnog suda i uz napomenu da je, za razliku od prvog stampeda za davanja mišljenja Skupštine u drugim predmetima, Ustavnog suda, ovog puta parlamentarna većina u nadležnom odboru i u plenumu otćutala mogućnost za davanje istog, jasno je da je puna politizacija svih državnih institucija i njihovo svrstavanje u cilju realizacija namjera i želja izvršne vlasti praktično zaokruženo”, zaključio je Damjanović.

Bonus video: