Finansijske izvještaje za 2010. predati do 28. februara

" Podsjećamo da je rok za predaju finansijskih izvještaja, u skladu sa važećim Zakonom o računovodstvu i reviziji, 28. februar.", stoji u saopštenju Ministarstva finansija.
88 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Poreske uprave, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Poreske uprave, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.02.2011. 15:06h

Kompanije koje su u obavezi da predaju finansijske izvještaje za 2010. godinu a koje to do sada nijesu učinile, to mogu uraditi do 28. februara preko područnih jedinica Poreske uprave, koje će prihvatati izvještaje u ime Centralnog registra Privrednog suda (CRPS).

Iz Ministarstva finansija su naveli da će se izvještaji predavati Poreskoj upravi na osnovu Sporazuma koji će u ponedjeljak potpisati predstavnici Ministarstva finansija, Poreske uprave i CRPS-a, a čiji je cilj pojednostavljenje finansijskog izvještavanja i olakšavanje predaje finansijskih izvještaja.

" Podsjećamo da je rok za predaju finansijskih izvještaja, u skladu sa važećim Zakonom o računovodstvu i reviziji, 28. februar, dok je rok za predaju prijave poreza na dobit Poreskoj upravi 31. mart, u skladu sa Zakonom o porezu na dobit", stoji u saopštenju Ministarstva.

Uz finansijske izvještaje za 2010. godinu, kako se navodi, sva pravna lica koja su obveznici finansijskog izvještavanja po Zakonu o računovodstvu i reviziji, dužna su da predaju i Statistički aneks.

Bonus video: