Razgovarali o Ski centru “Durmitor” i ništa nijesu zaključili

Iz Udruženja akcionara su saopštili da su nezadovoljni što nijesu pozvani predstavnici radnika Ski centra i što njihovom pravnom zastupniku Vladu Bjekoviću nije dozvoljeno prisustvovanje.
0 komentar(a)
Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.01.2011. 12:02h

Predstavnici Ministarstava finansija i turizma i predsjednici Privrednih sudova iz Podgorice i Bijelog Polja održali su sastanak na kome se raspravljalo o rješavanju stečaja u Ski centru "Durmitor", ali poziv nije bio upućen čelnicima Udruženja manjinskih akcionara.

Sastanku je prisustvovao stečajni upravnik u tome preduzeću Čedo Gospić koji je „Vijestima“ kazao da se «nije dogodilo ništa što bi bilo interesantno za javnost».

Iz Udruženja akcionara su saopštili da su nezadovoljni što nijesu pozvani predstavnici radnika Ski centra i što njihovom pravnom zastupniku Vladu Bjekoviću nije dozvoljeno prisustvovanje. Za to optužuju predsjednika Privrednog suda iz Podgorice Dragana Rakočevića.

- Radnicima Ski centra "Durmitor" odavno je poznato kako radi gospodin Rakočević i da je on, zajedno sa svojim stečajnim sudijama i stečajnim upravnicima, glavni krivac što stečaj u Ski centru "Durmitor" traje sedam godina. Saznajemo da je na sastanku negirao postojanje radnika kao akcionara i da je izdao naredbu ko će, na koji način i po kojoj cijeni kupiti skijalište Savin kuk. Nemamo namjeru da se bavimo radom gospodina Rakočevića ali ga podsjećamo da će skijalište kupiti onaj ko najviše plati. Takođe ga podsjećamo da se radnicima duguje oko šest miliona eura i da će to neko morati da plati. Zato tražimo da sudski savjet da ispita kako su gospodin Rakočević i njegove sudije donosili odluke o registraciji Ski centra "Durmitor" u akcionarsko društvo, kako su registrovali Nju ski centar "Durmitor" i isti likvidirali, kako se trošio novac od prodate imovine tokom stečaja, kako se poštuju ugovori o prodaji elitnih hotela preduzeća i još mnogo toga - kaže se u saopštenju.

Udruženje je pozvalo državnog tužioca da se zabavi kriminalnim radnjama i zloupotrebama u Ski centru "Durmitor"

"Radnici su do sada pokušavali da svoja prava ostvare kroz institucije sistema ali su postali svjesni da sa ovakvim predsjednikom Privrednog suda, koji sve ove godine pomaže Radovana Grbovića u nezakonitim radnjama, to nije moguće. Zato tražimo od ministra turizma Predraga Sekulića da posjeti Žabljak i razgovara sa predstavnicima Udruženja akcionara jer će od toga zavisiti dali će radnici svoja prava tražiti na ulici i blokirati rad skijališta kojim još uvijek nezakonito upravlja i ostvaruje profit bivši direktor Ski centra "Durmitor"- navodi se u saopštenju za javnost Udruženja akcionara Ski centra "Durmitor" koje je potpisao predsjednik Simo Stanić.

Bonus video: