Stijepović: Projekat Šansa za posao odlična prilika za veliki broj sugrađana

“Prije gotovo tri godine smo potpisali Sporazum o saradnji sa IRF-om i od njegovih predstavnika usvojili metodologiju izrade biznis plana koju ova značajna institucija zahtijeva”, naveo je Stijepović
85 pregleda 0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 27.03.2018. 14:36h

Projekat Šansa za posao, koji je danas predstavljen u Podgorici, predstavlja novu kreditnu liniju za koju se, pod povoljnim uslovima, mogu prijaviti početnici, kao i već ostvareni preduzetnici.

Projekat su predstavili Zavod za zapošljavanje (ZZZ) i Investiciono-razvojni fond (IRF), u saradnji sa Glavnim gradom.

Gradonačelnik Glavnog grada, Slavoljub Stijepović, ocijenio je da je projekat Šansa za posao odlična prilika za veliki broj sugrađana koji će donijeti odluku da sopstvenu budućnost grade kroz svijet privatnog biznisa.

“Uprava Glavnog grada Podgorica je u ovom mandatu napravila značajne iskorake u cilju stvaranju novih investicija, zapošljavanja i samozapošljavanja. Osnovali smo Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici u kome svi aktuelni i potencijalni investitori mogu dobiti potrebne informacije”, rekao je Stijepović.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, kazao da su dodatni vjetar u jedra dali preduzećima na samom početku njihovog poslovanja, obezbijeđujući im besplatan kancelarijski prostor, računovodstvene usluge u prvoj godini rada, refundaciju troškova osnivanja i besplatan konsalting kroz Savjetovalište za žene i mlade u biznisu.

“Prije gotovo tri godine smo potpisali Sporazum o saradnji sa IRF-om i od njegovih predstavnika usvojili metodologiju izrade biznis plana koju ova značajna institucija zahtijeva”, naveo je Stijepović.

Prema njegovim riječima, time su se stekli uslovi da svi građani Podgorice koji su zainteresovani za kreditna sredstva koje obezbjeđuje Fond, pomoć dobiju u njihovom Birou u vidu besplatnog biznis plana i uputa koje se odnose na procedure Fonda i karakteristika kreditnih linija koje nudi.

“U namjeri da intenzivnije komuniciramo sa predstavnicima privrede i da od njih dobijamo pravovremene i kvalitetne informacije neophodne za uspješnu realizaciju biznis ideja i otvaranje novih radnih mjesta, prošle godine smo potpisali Protokol o zajedničkoj saradnji na unaprijeđenju poslovnog ambijenta sa sedam poslovnih udruženja – Privrednom komorom (PKCG), Montenegro biznis alijansom (MBA), Asocijacijom menadžera, Udruženjem preduzetnica, Asocijacijom poslovnih žena, Savjetom stranih investitora i Zanatsko-preduzetničkom komorom”, rekao je Stijepović.

Grad je, kako je ocijenio, pokazao poseban senzibilitet za razvoj ženskog preduzetništva i kroz konkretne mjere za ekonomsko osnaživanje žena, kao dijela lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti ali i povoljnih kreditnih sredstava za poljoprivredu i preduzetništvo koje Glavni grad Podgorica i ove godine raspodjeljuje u iznosu koji prelazi 100 hiljada eura.

“Sredstva kojima raspolažu ZZZ i IRF su značajna, a uslovi za dodjelu veoma povoljni. Zbog toga pozivam sve naše sugrađane koji imaju ideje, znanja i hrabrosti da ozbiljno razmotre sve ono što se nudi ovim projektom i da pitanje zaposlenja riješe osnivanjem sopstvenog biznisa”, zaključio je Stijepović.

Bonus video: