Pejoviću smanjena cijena bez znanja povjerilaca

Shasta Universal Inc ima predstavnika u bordu povjerilaca KAP-a jer je krajem 2017. preuzela potraživanje prema KAP-a, od druge Deripaskine firme CEAC, u iznosu od oko 50 miliona eura
270 pregleda 1 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Savo Prelević
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2018. 20:23h

Pravni zastupnici Shasta Universal Inc, kompanije koju kontroliše ruski biznismen Oleg Deripaska tvrde za „Vijesti“ da su izigrani od stečajnog upravnika Kombinata aluminijuma Veselina Perišića, i da su tek juče iz “Vijesti” saznali da je potpisan novi aneks kupoprodajnog ugovora sa Unipromom „bez ikakvog prethodnog obavještavanja od upravnika“.

Zaštitnica imovinsko pravnih interesa, koja je na čelu Odbora povjerilaca, Dragana Đuranović, nije odgovorila na pitanje “Vijesti” da li je bord dao i kada saglasnost na vraćanje mjenice Unipromu u visini 6,98 miliona, umanjenje kupoprodajne cijene i novi aneks ugovora.

Shasta Universal Inc ima predstavnika u bordu povjerilaca KAP-a jer je krajem 2017. preuzela potraživanje prema KAP-a, od druge Deripaskine firme CEAC, u iznosu od oko 50 miliona eura.

„Shasta Universal Inc, kao član Odbora povjerilaca je uložila prigovor na radnje stečajnog upravnika, a u vezi sa namjerom da izvrši vraćanje spornog zemljišta. Nakon toga, dana 1. februara 2018. održan je sastanak Odbora, na kojem je stečajni upravnik Perišić izjavio da neće zaključivati aneks ugovora o prodaji, bez prethodnog sastanka Odbora povjerilaca i obavještavanja istog o tome. Shasta Universal Inc je o potpisanom Aneksu saznala iz medija dana 23. marta 2018, bez ikakvog prethodnog obavještavanja od stečajnog upravnika“, saopštili su punomoćnici kompanije.

Aneksom je kupoprodajna cijena smanjena sa 28 na 21 milion eura, a Uniprom je vratio 233 hiljade kvadrata zemljišta.

Bonus video: