Kolarević u minusu 157.000 eura

Kolarevićeva firma gazduje luksuznim hotelom sa pet zvjezdica Allure Palazzi Kotor Bay u Dobroti
8992 pregleda 18 komentar(a)
Uređena i pjeskovita plaža, Foto: Hospitality.net
Uređena i pjeskovita plaža, Foto: Hospitality.net
Ažurirano: 08.04.2019. 21:23h

Kotorska hotelska kompanija DP Hotel Facility biznismena Edina Kolarevića, sina advokatice Ane Đukanović, završila je prošlu godinu sa gubitkom od 157.159 eura.

To se navodi u finansijskom iskazu koji je firma sestrića predsjednika države Mila Đukanovića dostavila Poreskoj upravi.

Kolarevićeva firma gazduje luksuznim hotelom sa pet zvjezdica Allure Palazzi Kotor Bay u Dobroti.

Firma posjeduje imovinu procijenjenu na 11,5 miliona eura - turističko naselje Dobrota Palazzi u okviru koga se nalazi hotel i deset luksuznih vila.

Firma je lani imala poslovne prihode od oko 1,6 miliona eura, dok su rashodi iznosili 1,8 miliona eura.

Prema iskazu, imaju i osam miliona eura kredita.

Prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, na hotelski kompleks je u februaru prošle godine hipoteku upisao Investiciono-razvojni fond (IRF), koji je Kolarevićevu kompaniju pomagao sa kreditom od pet miliona eura.

Đukanovićev sestrić je dužan da kredit vrati za 135 mjeseci, do 31. oktobra 2029. godine, a državni IRF je upisao hipoteku, te zabranu otuđenja i opterećenja i izdavanja u zakup bez njihove saglasnosti.

Kolarević je 2016. uzeo i kredit od 3,8 miliona eura od Calyptre invest koja mu je dala grejs period do juna 2018. godine, a dužan je da kredit vrati do 30. juna 2028.

“Vijesti“ su ranije objavile da je turističko naselje Dobrota Palazzi svečano otvoreno prošlog ljeta, od kada funkcioniše kao takozvani mix-use resort, pod brendom međunarodnog turističkog operatera Karisma Hotels & Resorts.

Kompleks koji sačinjavaju dvije velike zgrade originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu, dobio je i novo ime – Allure Palazzi.

“Smješten na jedinoj privatnoj plaži u Kotorskom zalivu, rizort Allure Palazzi ima 89 soba, 10 vila sa privatnim prilazom obali i plaži, kao i tri penthaus apartmana, svaki sa balkonom ili terasom. Smještajni kapaciteti u rizortu upotpunjeni su sa SPA centrom, teretanom i dva otvorena bazena sa grijanom vodom, te više restorana i barova“, saopšeno je Karisma, uz napomenu da će Allure Palazzi imati i sopstvenu mini-marinu.

Gradnja kompleksa započetog prije nekoliko godina kao nekretninski projekat kompanije Serzman izazvala je veliko negodovanje dijela javnosti u Boki, jer je sadašnji Allure Palazzi podignut na mjestu jedne od rijetkih preostalih većih zelenih površina uz more u Dobroti, gdje je zbog toga posječena stoljetna hrastova šuma. Posebno ogorčenje izazvala je odluka državnih organa da investitoru omogući “rehabilitaciju kupališta“ koje je nekad egzistiralo u obliku manje drvene platforme na betonskim stubovima.

Plaža ispod kamenog parapeta u dužini od oko 110 metara sada je nasuta i reklamiraju je kao “jedinu privatnu plažu u Kotorskom zalivu“. Pješčanih plaža nikada nije bilo u Dobroti.

Allure Palazzi je drugi veći poslovni poduhvat Karisme u Crnoj Gori koja je prošle godine otvorila rekonstruisani i modernizovani hotel Belvi u Ulcinju.

Stan od 214 kvadrata založen za kredit od 150.000 eura

Advokatica Ana Đukanović založila je svoj stan od 214 kvadrata u Podgorici na ime kredita od 150.000 koji je uzeo njen sin.

Hipoteka Nove banke na stan na drugom spratu u zgradi Crolinga, u naselju Kruševac upisana je 13. marta u katastarsku evidenciju.

“Upis hipoteke po osnovu založne izjave od 7. marta. Hipotekarni dužnik Ana Đukanović u korist hipotekarnog povjerioca Nova banka a.d. Podgorica, korisnik kredita Edin Kolarević u iznosu od 150.000“, piše u listu nepokretnosti.

Kolarević je dužan da kredit vrati u roku od 60 mjeseci, a na stan njegove majke banka je upisala zabranu otuđenja i opterećenja.

Na pomenutu nepokretnost i dalje u katastarskoj evidenciji stoji hipoteka Zapad banke Calyptre iz marta prošle godine, na ime tri kreditne linije od ukupno 13,1 milion eura.

“Hipoteka I reda u korist Zapad banke i hipoteka II reda u korist OU Calyptra invest od 28. februra 20018. Dužnik Ana Đukanović, dug 880.000 +5.316.675, 51 euro + 7.000.000”.

Bonus video: