DVIJE NEKRETNINE ZA DVA MJESECA

Firma Blaža Đukanovića kupila još jedan stan u Podgorici

Đukanović može da se pohvali sa poslovanjem “BB solar” jer kako piše u finansijskom izvještaju, prošlu godinu je firma završila i sa pozitivnim rezultatom od 351 hiljadu eura
8547 pregleda 19 komentar(a)
Gomila nekretnina na svoje i ime svojih firmi: Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Gomila nekretnina na svoje i ime svojih firmi: Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Podgorička kompanija „BB solar“ Blaža Đukanovića, sina predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića, kupila je stan od 52 kvadrata u zgradi koju je na zemlji Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici izgradila kompanija Volvox.

Đukanovićeva firma upisala se 12. aprila u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao vlasnik stana na prvom spratu zgrade, a kao osnov sticanja piše da je riječ o kupovini.

Ovo je druga kupovina “BB solar” u protekla dva mjeseca. Firma mlađeg Đukanovića je od početka februara i vlasnik poslovnog prostora od 33 kvadrata u prizemlju zgrade KAP-a u Staroj varoši.

Ovim je firma, koju je mlađi Đukanović osnovao sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem, značajno u toku ove godine uvećala svoju imovinu. Poznato je da je “BB solar” u prizemlju zgrade Crolinga u podgoričkom naselju Kruševac ima pet poslovnih prostora od 186, 84, 78, 9 i 43 kvadrata.

Upravo ove poslovne prostore, firma je u proteklih nekoliko godina u više navrata zalagala za kredite koje je uzimala kao podršku sestri firmi “BB hidro”, koju je Đukanović, takođe, osnovao sa Burzanovićem.

Đukanović može da se pohvali sa poslovanjem “BB solar” jer kako piše u finansijskom izvještaju, prošlu godinu je firma završila i sa pozitivnim rezultatom od 351 hiljadu eura. Prihodovali su prošle godine od prodaje 4,4 miliona eura, dok su rashodi firme bili nešto više od četiri miliona eura. Stalna imovina firme, u koju nijesu uključene dvije nove nekretnine, bila je procijenjena na 1,03 miliona eura, što je za 150 hiljada eura više nego što je bila procjena u 2017. godini.

“BB solar” ima potraživanja od 1,4 miliona eura, dok joj je neraspoređena dobit 351 hiljadu eura. “BB solar” je registrovana za postavljanje električnih instalacija.

Osim imovine koju ima preko firme “BB solar”, mlađi Đukanović na svoje ime ima nekretnine u Podgorici i na Žabljaku. U Podgorici je vlasnik dva poslovna prostora u zgradi Vektra od 412 i 47 kvadrata, koje je dobio na poklon od strica Aca Đukanovića i koja rentira, dok je na Žabljaku vlasnik dupleksa od 199 kvadrata i garaže od 17 kvadrata. Nekretnine na svoje ime Đukanović je založio na ime kredita od milion i po eura, koje je uzeo kao podršku njegovoj drugoj firmi “BB hidro” koja u Kolašinu na vodotoku Bistrice gradi malu hidroelektranu. V. L.