Bolnica Meljine: Od Vlade očekujemo rješenje statusa

430 pregleda 0 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić

Iz menadžmenta Opšte bolnice Meljine danas su saopštili da u ovom trenutku nesmetano funkcionišu, ali da očekuju mjere Vlade Crne Gore koje bi dovele do konačnog rješenja statusa bolnice.

“Odlukom Privrednog suda Crne Gore od 20. maja ukinuta je blokada računa Bolnice Meljine. Sud je uvažio naše obrazloženje da blokadom računa Bolnica nije u mogućnosti da nabavlja osnovna sredstva za rad, te samim tim ne može da pruža usluge građanima Herceg Novog što dovodi do ozbiljnog ugrožavanja zdravstvenog i socijalnog stanja građana”, navodi se u saopštenju menadžmenta Bolnice Meljine.

“Fond zdravstva je isplatio sva potraživanja bolnice po osnovi fakturisanih usluga Fondu te je od danas Bolnica u mogućnosti da nabavi potrebna sredstva: kiseonik, regense za laboratoriske analize, sanitetski materijal, hranu, gorivo... Time je ponovo u mogućnosti da pruži građanima Herceg Novog sve usluge po ugoboru sa Fondom zdravstva Crne Gore.

Ističu da je tim mjerama Bolnica u mogućnosti da nesmetano funkcioniše, ali u nastavku “očekujemo mjere Vlade koje bi dovele do konačnog rješenja statusa bolnice i dovele je u punu funkciju da pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu građanima Herceg Novog i brojnim turistima u gradu” .

“Takođe, očekujemo da Opština Herceg Novi, osim deklarativne podrške, uloži stvarne napore i u skladu sa svojim nadležnostima omogući opstanak bolnice u ovom gradu”, zaključuje se u saopštenju menadžmenta Bolnice Meljine.

Protest radnika Bolnice Meljine: Tražimo da Bolnica uđe u javni sistem zdravstva i redovne plate >>>

Bonus video: