Objavljena imena državnih službenika koji su tužili Crnu Goru

Tužbe se najčešće odnose na naknade na ime prekovremenog rada, nekorišćene pauze u toku rada, neiskorišćene godišnje odmore, manje isplaćene tople obroke
363 pregleda 50 komentar(a)
lista, Foto: Shutterstock.com
lista, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.03.2018. 10:41h

Vrijednost izgubljenih sporova u kojima je postupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore u 2017. godine je preko 11,6 miliona eura.

Sa Glavnog računa Državnog trezora, kako je objavljeno u Informaciji VladeZaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore, naplaćeno je više od 20,2 miliona eura, a taj iznos obuhvata i naplate koji su dospjele u 2017. godini, a vezuju se za postupke koji datiraju iz prethodnih odluka.

Informaciju o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore objavljena je u materijalima sa sjednice Vlade, a nalazi se pod rednim brojem 8.

Premijer Duško Marković na jednoj od prethodnih sjednica Vlade, je zatražio da se sa ovog materijala bude uklonjena oznaka tajnosti sa obrazloženjem da svaki građanin treba da raspolaže informacijom o odnosu pojedinih državnih službenika prema državnom novcu.

I Izvještaju je navedeno da je Zaštitnik u 2017. primio ukupno 5.489 tužbi, najviše u podgoričkoj kancelariji.

Kancelarija Zaštitnika u Podgorici je primila 3.456 tužbi, kancelarija u Bijelom Polju 1.689, a kancelarija u Kotoru 348 tužbi.

Tužbe se najčešće odnose na naknade na ime prekovremenog rada, nekorišćene pauze u toku rada, neiskorišćene godišnje odmore, manje isplaćene tople obroke.

Bonus video: