NLB Banka proglašena za najbolju banku u Crnoj Gori za 2019. godinu od strane Euromoney-a

NLB Banka je tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge
4394 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: NLB Banka
Ilustracija, Foto: NLB Banka

NLB Banka ad Podgorica je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori 2019“, koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin „Euromoney“. Lucy Fitz George-Parker, jedna od urednica magazina (Editor for Emerging Europe), je pretižnu nagradu uručila Martinu Leberleu, glavnom izvršnom direktoru NLB Banke, na ceremoniji održanoj 10. jula u Londonu.

NLB Banka je tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge. Pestižna nagrada za banku godine je potvrda da je NLB Banka, i van Crne Gore, prepoznata kao kredibilan finansijski partner građanima i privredi, pružajući snažnu podršku u razvoju sredine u kojoj posluje.

Ponosni smo na ovo značajno priznanje koje potvrđuje naš dugoročni cilj – da budemo najbolja banka u Crnoj Gori. Vrijedno smo radili na ostvarivanju tog cilja fokusirajući se na optimizaciji procesa i prodajnih kanala banke u cilju pružanja jedinstvenog korisničkog iskustva i zadovoljstva naših klijenata. Sve što smo radili doprinijelo je i ostvarenju najboljeg finansijskog rezultata u 2018. godini od kada je NLB d.d. većinski vlasnik, a trend pozitivnog poslovanja bilježimo već petu godinu zaredom. Dobar rezultat je omogućio da zadržimo lidersku poziciju na tržištu i ostanemo cijenjeni brend u Crnoj Gori. Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez velikog zalaganja svih zaposlenih u NLB Banci, ali i podrške snažne NLB Grupe, koja posvećeno gradi svoju poziciju finansijskog, bankarskog eksperta u Jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Martin Leberle, u ime Uprave NLB Banke AD Podgorica, povodom osvajanja nagrade.

Pored ove nagrade za NLB Banku u Crnoj Gori, „Euromoney“ je ove godine NLB Grupi dodijelio još tri nagrade, i to: Najbolja banka u Sjevernoj Makedoniji 2019, Najbolja banka u Sloveniji 2019 i Nagrada za najbolju tranformaciju banke u Centralnoji i Istočnoj Evropi.

Priznanje za banku godine „Euromoney“ dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima se osim finansijskih pokazatelja, uzimaju u obzir tržišna pozicija, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih u finansijskim institucijama. Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donosi urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvještača specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih 12 mjeseci.

Magazin „Euromoney,“ sa sjedištem u Londonu, pripada grupi svjetski najuticajnijih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine. Od 1992. godine "Euromoney" dodjeljuje nagrade za izvrsnost (Awards for Excellence), a ove godine je primio gotovo 1000 prijava od banaka u programu nagrađivanja koji pokriva 20 globalnih, 50 regionalnih nagrada te nagrada za najbolju banku u gotovo 100 zemalja. Priznanje „Banka godine“ koje ovaj časopis dodjeljuje, smatra se jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada u oblasti finansija i bankarstva.

Detaljno obrazloženje nagrade za NLB Banku je dostupno na sajtu Euromoney na sljedećem linku.