ZATRAŽILI DA DRI PROVJERI BUDŽET

URA Bar: Građani ne znaju za šta je Vodovod potrošio 12,2 miliona eura kredita

Oni navode da predlog zaključka odbornika URA u barskom parlamentu da se takva informacija mora uraditi i prezentovati građanima Bara, nije prihvaćen
1066 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odbor Građanskog pokreta URA u Baru zatražio je od Državne revizorske institucije (DRI) da detaljno provjere budžet gradskog preduzeća „Vodovod“ u tom gradu jer odbornicima u Skupštini toga grada nije dozvoljeno da imaju uvid kako su potrošena sredstva od 12,2 miliona eura namijenjena za izgradnju hidrotehničke infrastrukture.

„Ni u završnom računu budžeta, niti u Izvještaju u radu Vodovoda za 2018. godinu nema informacija o tome koji su radovi ugovoreni i izvedeni, koji objekti su izgrađeni, tehnički primljeni, dobili upotrebnu dozvolu, stavljeni u funkciju i proknjiženi kao imovina Opštine. Nema podataka koliko je sredstava utrošeno, za koje objekte, za nadzor, projekte i drugo što neminovno prati svaku investiciju“, saopštili su iz ove partije u Baru.

Oni navode da predlog zaključka odbornika URA u barskom parlamentu da se takva informacija mora uraditi i prezentovati građanima Bara, nije prihvaćen.

„Građani Bara i odbornici i dalje nemaju informaciju za šta su sredstva kredita u iznosu od 12.2 miliona eura utrošena. Sredstva su bila namijenjena u izgradnju hidrotehničke infrastrukture, investitor je bila Opština dok je poslove investitora, prema Sporazumu obavljalo DOO Vodovod i kanalizacija, a ustvari Vodacom Tivat“, zaključuje se u saopštenju barske URA.

Preporučujemo za Vas