Mićunović imovinom u Nikšiću garantuje da će platiti 453.000 eura duga Opštini Budva

U gradnju hotela kompanija "Zeta film" planira da uloži 16 miliona eura
19691 pregleda 18 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Luka Zeković
Branislav Mićunović, Foto: Luka Zeković

Biznismen Branislav Brano Mićunović založio je stanove i zemlju u Nikšiću na ime bankovne garancije od 453.000 eura, koliko mu je preostalo da izmiri u tri godišnje rate Opštini Budva za komunalije za gradnju dvanaestoetažnog hotela sa pet zvjezdica na mjestu nekadašnje zgrade “Zeta filma” u Budvi, nadomak Starog grada.

U listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imale uvid piše da je banka upisala hipoteku na porodičnu stambenu zgradu - 223 kvadrata nestambenog prostora i stan od 43 kvadrata u prizemlju, 227 kvadrata stambenog prostora na prvom spratu i stan od 56 metara kvadratnih u potkrovlju.

Blokada je stavljena i na dvorište od 500 kvadrata i livadu od 1407 metara kvadratnih.

Davanje garancije budvanskoj Službi za naplatu komunalija na čijem je čelu Ninoslav Kaluđerović, bio je uslov da Opština skine hipoteku sa zemljišnog kompleksa od 6.500 kvadrata u Reževićima, koje je Mićunović za 3,8 miliona eura prodao kompaniji “Savana commercial retail“.

Opština Budva i Mićunovićeva kompanija “Zeta film“ zaključili su u decembru 2016. ugovor o izmirivanju komunalija u ratama.

“Zeta film“ se obavezao da na ime gradnje luksuznog kondo-hotela u pet godišnjih rata uplati 794.000 eura.

Kao garanciju da će izmiriti obavezu do 15. decembra 2021. godine, Mićunović je založio atraktivni zemljišni kompleks u Reževićima, na koji je Opština Budva u januru 2017. upisala hipoteku.

Mićunović je odmah 2016. uplatio učešće od 145.972,33 eura, a u decembru 2017. i 2018. izmirio je ukupno dvije godišnje rate od po 129.753,18. Ostalo je da izmiri još tri rate sa kamatom, koje ukupno iznose 453.856,69 eura, na koliko je “Zeta film” i dostavio garanciju.

U decembru 2016. godine, ministar održivog razvoja Pavle Radulović potpisao je građevinsku dozvolu Mićunovićevoj kompaniji kojom je dozvoljeno da se na mjestu stare zgrade ”Zeta filma” može izgraditi kondo-hotel spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova, odnosno 15.123 kvadrata bruto-građevinske površine.

U gradnju hotela kompanija planira da uloži 16 miliona eura.

Stara zgrada “Zeta filma” je porušena, iskopani su temelji, nakon čega je uslijedila ljetnja zabrana radova na području metropole turizma, pa se od 1. oktobra očekuje da se gradnja intenzivira.

Mićunović je u protekle dvije godine, od kada je najavljena gradnja kondo-hotela u srcu Budve, prodao nekoliko atraktivnih nekretnine.

Krajem 2017. godine, zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana, iznad Miločerskog parka, prodao je budvanskoj kompaniji “Allianz group”.

Prethodno je prodao i plac od 2.000 kvadrata na Savinom kuku, na Žabljaku, čiji je bio suvlasnik sa poslovnim partnerom Savom Grbovićem. Zemlju u podnožju ski-centra kupila je kompanija “Aithon ski resort“ sa sjedištem na Žabljaku.

Bonus video: